Η αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος» στην Ακρόπολη εγκαινιάζει την πρώτη ατομική έκθεση χαρακτικής της Αναστασίας Κωνσταντάκου την

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, με έργα χαρακτικής, ξηρή βελονογραφία σε plexiglass και μέταλλο.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στην Βάρκες δεμένες, άνθρωποι κοιμισμένοι, υπάρξεις σε αναμονή.

Στιγμές ακινησίας, μικρές παύσεις στη ροή του χρόνου.

Όλα όμως με έντονη την αίσθηση της απουσίας, απουσίας αυτού που αφήνουν ή αυτού που περιμένουν.
Οι χαράξεις της ανεπαίσθητες, ίχνη μιας ζωής που \»σιγανά\» πατά στη γη.

Η Νέλλη Κυριαζή, Διευθύντρια της Πινακοθήκης και των Μουσείων Δήμου Αθηναίων σημειώνει μεταξύ άλλων στο κείμενο της για την Αναστασία Κωνσταντάκου \»….. θα πρέπει να υπογραμμισθεί η δεξιότητα της καλλιτέχνιδας, με θεματικές αφετηρίες απλές και πολυμεταχειρισμένες, να συμπαρασύρει τον αποδέκτη του έργου της σε μυστικές \»συνενοχές\» και περιπλανήσεις στον κρυπτικό κόσμο των συναισθημάτων. …… Οι ήρωες και τα αντικείμενα αποδίδονται αχνά με μια αισθαντικότητα που δεν καταλύει τη διακριτική τους σιωπή.\»

Η Αναστασία Κωνσταντάκου είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήριο του Γ. Μόραλη και με δάσκαλο τον Β. Βασιλειάδη ειδικεύτηκε στη σκηνογραφία η οποία αποτελεί την κύρια επαγγελματική της δραστηριότητα καθώς και στην ενδυματολογία, διακόσμηση και διαφήμιση. Ως σκηνογράφος εργάστηκε κυρίως στους τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Στη χαρακτική \»μυήθηκε\» από τη Δήμητρα Σιατερλή και τον Pino Pandolfini.