Η έκθεση χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες: η μια περιλαμβάνει το φυσικό τοπίο και η άλλη το ανθρώπινο, αρχιτεκτονικό περιβάλλον.

Η πρώτη ενότητα αποτυπώνει το γεωγραφικό ανάγλυφο της Τήνου, στις πολλαπλές, συμπληρωματικές εκφάνσεις του: απόκοσμο και μυστηριακό, επιβλητικό, τραχύ ή και κατά τόπους αλλόκοτο, καταπράσινο ή άγονο στις εποχές του έτους. Από την πλούσια «πινακοθήκη τοπίων» του νησιού, ο φωτογράφος εστιάζει στους βραχώδεις σχηματισμούς της Λιβάδας, τους μεγάλους σφαιρικούς ηφαιστειογενείς όγκους του Βώλακα και τα εγκαταλελειμμένα λατομεία μαρμάρου «του Γερμανού» στο Μαλί –χώρους που υποβάλλουν την αίσθηση έκλυσης μιας απόκοσμης ενέργειας…

Η ιδιαίτερη ταυτότητα του νησιού, όμως, ανιχνεύεται και στη δεύτερη ενότητα της έκθεσης, την περιπλάνηση στο δομημένο περιβάλλον του. Το μάτι της φωτογραφικής μηχανής σκιαγραφεί τα χωριά της Εξωμεριάς και παρεμβαίνει στην πρόσληψή τους από τον θεατή: οι όγκοι των κτιρίων συμπιέζονται, σχεδόν έως την ακύρωση της προοπτικής τους. Έτσι, γεννιούνται σκηνικά δισδιάστατα, μεταφυσικά, όπως στις άδειες πόλεις του Ντε Κίρικο. Εδώ, οι ανθρώπινες μορφές απουσιάζουν. Ωστόσο, ο Άνθρωπος δεν παύει να είναι σταθερά ορατός μέσα από τα αποτυπώματά του: τα έργα των χεριών του και την ιστορία του τόπου του.

Βιογραφικό φωτογράφου

Ο Σταύρος Χαρισόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποκτά την πρώτη του επαφή με την φωτογραφία και τον σκοτεινό θάλαμο, παρακολουθώντας διετή τεχνικά μαθήματα στις Σχολές Αμερικανικής Παροικίας. Στη συνέχεια γίνεται μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου και παρακολουθεί τα σεμινάρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη. Ασχολείται επαγγελματικά με την αρχιτεκτονική φωτογραφία και την φωτογραφία τοπίου. Έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς όπως Tokyo TYFA Gold Winner, Paris PX3, EPSON Pano Awards, Color Awards, ILA Awards κ.α.. Οι φωτογραφίες του έχουν προβληθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, την Ελληνοαμερική Ένωση και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή και δημοσιευθεί στον διεθνή τύπο.