Η Titanium Yiayiannos Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Γιαγιάννου με γενικό τίτλο «Άνθη. Μόνο» . Η έκθεση θα

διαρκέσει έως το Σάββατο 26 Μαΐου 2012.

Πρόκειται για ένα σύνολο έργων μεικτής τεχνικής, αποτέλεσμα εργασίας δύο ετών, τα οποία θα εκτίθενται σε δύο παράλληλες εκθέσεις:

Αθήνα (Titanium Yiayiannos Gallery) και Λευκωσία (Alpha Gallery).

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Η σημερινή δουλειά του Απόστολου Γιαγιάννου συγκροτεί ένα σύνολο έργων ζωγραφικής που φέρει το γενικό τίτλο «Άνθη. Μόνο». Ο καλλιτέχνης αφήνει τα γνώριμα κοινωνικά θέματά του και βυθίζεται με πάθος σε μια έρευνα με μόνο αντικείμενο το άνθος. Με ακρίβεια και βλέμμα επίμονου γεωπόνου, εξετάζει λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες στη δομή των λουλουδιών. Αναπλάθει και γιγαντώνει τις φόρμες και μπλέκει τα χρώματα παίζοντας με τις αποχρώσεις έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα, εκτός του ότι είναι απολύτως πιστό προς το αρχικό μοντέλο, να αποδίδει τελικό έργο το οποίο ξεπερνά την απλή απεικόνιση και προβάλλεται ως εικόνα φαντασίας ή ως σύμβολο συναισθημάτων.

Ο καλλιτέχνης ισχυρίζεται πως με αυτήν την «εμμονική» ενασχόληση, ψάχνει για τη δημιουργία ενός αποτρεπτικού συμβόλου –ξόρκι- ενάντια στην κακή ψυχολογία του κοινού αυτή την εποχή. Πασχίζει να φέρει προ των οφθαλμών μας έναν καλό οιωνό για το μέλλον. Πιστεύει πως στα πέταλα ενός υακίνθου ή στο βαθυκόκκινο μιας παπαρούνας που φυτρώνει στον καμβά του, ίσως αρχίζει να γεννιέται κάποια ελπίδα ή έστω κάποια ευχή ώστε να αναζητηθεί αυτή η ελπίδα την οποία έχουμε τόση ανάγκη τώρα, τώρα! Ο ίδιος λέει: «Το έργο τέχνης ολοκληρώνεται μόνο με τη βοήθεια του κοινού το οποίο καθορίζει την αξία και το βαθμό επιτυχίας κάθε εικαστικού εγχειρήματος».

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Το καταγγελτικό έργο του καλλιτέχνη έχει παρουσιαστεί ως τώρα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία, Ισπανία, Ελβετία, Ισλανδία, Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλία, με αλλεπάλληλες ατομικές εκθέσεις και με συμμετοχές σε διεθνείς art fairs.  

Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις.  

Τα έργα του Απόστολου Γιαγιάννου είναι αποτελέσματα κοινωνικού προβληματισμού και συνεχών πλαστικών αναζητήσεων και χαρακτηρίζονται από έναν ιδιότυπο εξπρεσιονισμό.

Έργα του Α. Γιαγιάννου βρίσκονται: στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Εθνική Τράπεζα, στην Alpha Bank.

Στα μουσεία: Φρυσίρα, Βορρέ, Αιγαίου. Σε πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε δημοτικές πινακοθήκες και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία.
Έργα του έχουν καταχωρηθεί σε καταλόγους των οίκων Sotheby’s και Christie\’s του Λονδίνου και του Άμστερνταμ.
Με τη διπλή αυτή έκθεση στην Αθήνα και τη Λευκωσία ολοκληρώνεται ένας κύκλος 76 ατομικών εκθέσεων του καλλιτέχνη απ’ το 1974 ως το 2012.