Αμέσως μετά την αναδρομική έκθεση του Απόστολου Γεωργίου στο ΕΜΣΤ παρουσιάζεται η τρίτη ατομική του στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου από την

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011.

«….αυτό που αποκομίζουμε από τους συγκεκριμένους πίνακες είναι η αίσθηση μιας ιστορίας, η διάθεσής της μπαίνω σχεδόν στον πειρασμό να πω το άρωμά της. Η αίσθηση αυτή υπάρχει σε μια ατμόσφαιρα που εμποτίζεται από ειρωνεία: την ειρωνεία της ύπαρξης, την ειρωνεία της σχέσης, την ειρωνεία οποιασδήποτε απόπειρας για πράξη. Η πράξη, η αγάπη και η ύπαρξη αποδεικνύονται τελικά διαφορετικές από αυτό που νομίζαμε και αυτό το «διαφορετικές» είναι η ιστορία και ταυτόχρονα η ιδιόμορφη απουσία ιστορίας……»

Μπάρι Σβάμπσκι
Κριτικός τέχνης, Νέα Υόρκη


Ο Απόστολος Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1952 σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Hochschule fur Angewande Kunst της Βιέννης και ζωγραφική στην Accademia di Belle Arti στη Φλωρεντία. Από το 1980 ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Σκόπελο. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ομαδικές εκθέσεις(επιλογή): Τόπος-Τομές, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Αθήνα (1989), Galerie Kienzle & Gmeiner, Βερολίνο (1998), Διαγράφοντας, Πινακοθήκη Αβέρωφ, Μέτσοβο (2002), Οι Πρωτοπόροι, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Καλαμπάκας (2002-2003), Outlook. Αθήνα (2003), Anos 80 Una Topologia, Museo de Arte Contemporanea de Serralves, Πόρτο, Πορτογαλία (2006), Odyssey: Greek Art from the Last Fifty Years, Gallery Gmurzynska, Ζυρίχη, Ελβετία (2006).  

To 2003 κυκλοφόρησε Μονογραφία του καλλιτέχνη με κείμενα του Ντένυ Ζαχαρόπουλου, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρίνα Αθανασιάδου, ιστορικός τέχνης, μουσειολόγος