Το Magaze παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αποστόλη Ζολωτάκη με τίτλο «Προσκυνητές» την Πέμπτη …

13 Δεκεμβρίου 2012.

Το Magaze έχει την τιμή να φιλοξενήσει στις εικαστικές του δράσεις τον διεθνώς αναγνωρισμένο και διακριτό  Έλληνα εικαστικό, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούρια του συλλογή με τίτλο «Προσκυνητές».

Στην νέα του δουλειά, o Αποστόλης Ζολωτάκης επέλεξε να ερευνήσει την διαδραστικότητα μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής. Επεξεργάστηκε παραστατικές φωτογραφικές εικόνες που απεικονίζουν αρχαιοπρεπή Ιταλικά αστικά τοπία (κυρίως από την Ρώμη). Οι φωτογραφίες, αγορασμένες από παλαιοπωλείο, προέρχονται από αρνητικά μεγάλου μεγέθους σε γυαλί, όπως χρησιμοποιήθηκαν στο πρώιμα στάδιο της Φωτογραφίας. Στις εικόνες επέδρασε ο χρόνος αφήνοντας στην επιφάνεια μούχλα και υγρασία.

Ο Ζολωτάκης τις επεξεργάστηκε με υπολογιστή δημιουργώντας μια νέα «ψηφιακή» φθορά. Το αποτέλεσμα εκτυπώθηκε πάνω στον καμβά. Κάθε εικόνα περιέχει ένα λατρευτικό τάμα άντρα ή γυναίκας, οι οποίοι συμβολίζουν τον ταξιδιώτη, τον παρατηρητή, την σιωπηλή μνήμη, το προσκύνημα. Στο τελικό στάδιο χρησιμοποίησε ακρυλικές χρωστικές ουσίες, γραφίτη και λακ.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας εικαστικός, θα βρίσκεται στην Αθήνα την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης του για να τεθεί στη «διάθεση» των θεατών του.

Επιμέλεια Έκθεσης/ Κέλλυ Αθανασιάδου.