Οι Απόκριες ξεκίνησαν και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου έχει ετοιμάσει για φέτος, εκτός από τα αγαπημένα Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας στο άλσος Βέϊκου, μια σειρά νέων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, που ξεκινούν στις 6 Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά φέτος το γλέντι θα ξεκινήσει από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου με παιδικό πάρτυ με τον Gummy Bear, Κυνήγι χαμένου θησαυρού με τη συμμετοχή σχολείων, φροντιστηρίων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, και μασκέ πάρτυ για όλους.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων είναι βέβαια τα παραδοσιακά «Κούλουμα» την Καθαρή Δευτέρα στο άλσος Βέϊκου. Ο επιτυχημένος θεσμός, 20 και πλέον ετών, προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 15.000 άτομα, τόσο δημότες του Γαλατσίου όσο και επισκέπτες από όλη την Αθήνα. Και φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορό και δωρεάν διανομή παραδοσιακών σαρακοστιανών εδεσμάτων και λαγάνας για όλους.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου:
Παιδικό πάρτυ στο κέντρο του Γαλατσίου ( Λ. Βεικου & Γαλατσίου) από τις 11:00 π.μ.  Ο αγαπημένος των παιδιών GUMMY BEAR μαζί με κλόουν, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς και τη Σφυριχτρούλα υπόσχονται πολύ χορό, τραγούδι, καραόκε, παιχνίδια, διαγωνισμούς και γαϊτανάκια. Άφθονο μαλλί της γριάς, ποπ κόρν και καραμέλες και μπισκοτοπόλεμος περιμένουν όλα τα παιδάκια.
Κυνήγι  Χαμένου Θησαυρού από τη 1 μ.μ.. Όλη η πόλη γίνεται μια παρέα, αναζητά τον Θησαυρό … και πολλά-πολλά δώρα περιμένουν όλους όσους θα συμμετέχουν.

Μόλις ανακαλύψουμε το Θησαυρό το Πάρτυ…ξεκινάει. Ντυθείτε μασκαραδες και ελάτε να διασκεδάσουμε με ελληνικές και ξένες επιτυχίες από το γνωστό DJ Μάνο Μαγιάτη.

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Φεβρουαρίου:
Αποκριάτικοι περίπατοι από τη φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  με  πολλές εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά.

Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου:
Κούλουμα 2010 στο Άλσος Βέϊκου από τις 10:30 π.μ. Ελληνική παραδοσιακή μουσική από ζωντανή ορχήστρα με τους ΝΑΣΙΑ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΒΒΑ ΣΙΑΤΡΑ, ΘΕΟΦΙΛΟ, το ΓΙΩΡΓΟ ΣΚΟΡΔΑΛΟ και τον ΤΑΣΟΥΛΑ ΘΟΔΩΡΗ (κλαρίνο) και ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ ΣΤΑΘΗ (βιολί). Χορό με τη συμμετοχή τόσο των χορευτικών ομάδων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου αλλά και όλου του κόσμου καθώς το θέαμα δίνει τη θέση του στο γλέντι και η εκδήλωση εξελίσσεται σε μία μεγάλη παραδοσιακή γιορτή για όλους τους επισκέπτες. Παράλληλα γίνεται δωρεάν διανομή παραδοσιακών σαρακοστιανών εδεσμάτων και λαγάνας για όλους