«Στης ακρίβειας τον καιρό» τα «Αποκριάτικα» του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας βάζουν μια άνω τελεία στη διάχυτη

κατήφεια και την περιρρέουσα ανασφάλεια, αρχής λαμβάνοντας πάντοτε υπ’ οψη τις ανάγκες της κοινωνίας μας αλλά και τους υφιστάμενους οικονομικούς περιορισμούς.

Την Παρασκευή στις 7:30 μ.μ., το πρόγραμμα περιλαμβάνει  παράσταση θεάτρου σκιών από τον καραγκιοζοπαίκτη Πάνο Καπετανίδη αλλά και παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο από το συγκρότημα παραδοσιακών χορών της ΔΗΚΕΠΟΚ, στην πλατεία Βάρναλη. Το Σάββατο στις 8 μ.μ. τα τμήματα μοντέρνου χορού –τζαζ της ΔΗΚΕΠΟΚ ανοίγουν την αυλαία σε ένα εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’80 disco – party στην πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη.

Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα  την τιμητική της έχει η παράδοση, όπου κένταυροι θα δώσουν το στίγμα της διονυσιακής λατρείας στην πλατεία Κύπρου, μαζί με αλευρομουτζουρώματα, ήχους τσαμπούνας και σκωπτικά τραγούδια από το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Φαλήρου, αλλά και αποκριάτικα τραγούδια από τη Χορωδία και τη Φιλαρμονική της ΔΗΚΕΠΟΚ. Μία ώρα αργότερα στην πλατεία Λαού, η αποκριάτικη διάθεση κορυφώνεται με ρυθμούς λάτιν από τα τμήματα της ΔΗΚΕΠΟΚ, και ναπολιτάνικη ταραντέλα και ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας από τους Encardia.

Την Καθαρά Δευτέρα τα «Αποκριάτικα» ολοκληρώνονται με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Σελεπίτσαρι και το Καστράκι, όπου τα ηνία της διασκέδασης κρατούν ο Βασίλης Δήμας και ο Σπύρος Σπυράκος αντίστοιχα. Εργαστήρια κατασκευής χαρταετού από τα εικαστκά τμήματα της ΔΗΚΕΠΟΚ, παραδοσιακά εδέσματα, καθώς επίσης χορευτικά συγκροτήματα από εθνοτοπικούς συλλόγους υπόσχονται να μας καλωσορίζουν τη Σαρακοστή με την καλύτερη δυνατή διάθεση.