Η συναρπαστική συναυλία “Με τον αέρα γραμμένο” του κουαρτέτου σαξοφώνων S.T.A.B., αυτή την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι μέσα στους αιώνες, μέσα από τη μαγευτική μουσική των Βιβάλντι, Μπαχ, Ροσσίνι, Μέλλιτς, Ραβέλ, Δραγατάκη και Κουμεντάκη.

Πρόκειται για ένα αντικομφορμιστικό ταξίδι στη μουσική διαχρονία το οποίο συνθέτουν τέσσερα σαξόφωνα, όργανα με μόλις ενάμισι αιώνα ζωής και τεράστια, ανεκτίμητη δυναμική. Θα ακουστούν η «Εισαγωγή» από το Κοντσέρτο σε φα μείζονα του Βιβάλντι, η «Άρια» από την Ορχηστρική σουίτα αρ. 3 και το «Ιταλικό κοντσέρτο» του Μπαχ, μελωδίες από διάσημες όπερες του Ροσσίνι, το μουσικό έργο «Μαύρο» του Μέλλιτς, το «Μπολερό» του Ραβέλ, η «Μελωδία γραφομηχανής για κουαρτέτο σαξοφώνων» του Κουμεντάκη και το «Κουαρτέτο αρ. 7» του Δημήτρη Δραγατάκη. Παίζουν οι μουσικοί: Γκουίντο ντε Φλάβις (σοπράνο σαξόφωνο) Διονύσης Ρούσσος (άλτο σαξόφωνο), Ηλίας Σαμσόνοφ (τενόρο σαξόφωνο) και Σπύρος Μίχας (βαρύτονο σαξόφωνο).  

Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2012. Παρότι είναι ένα νέο σχήμα έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους, οριοθετώντας το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα του με  συναυλίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στo φεστιβάλ «Ημέρες Ρεθύμνου 2013». Το ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνει κλασική μουσική του 20ού αιώνα, μπαρόκ, σύγχρονη μουσική, τζαζ και τάνγκο. Το σύνολο αποτελείται από εξέχοντες σολίστες ο καθένας εκ των οποίων ξεχωριστά έχει να επιδείξει σπουδαία καλλιτεχνική σταδιοδρομία.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου φιλοξενούμενου συνθέτη» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κουμεντάκη.