Στην έκθεση «Απόφοιτοι 2021-2023» περιλαμβάνονται έργα 19 αποφοίτων του εργαστηρίου τα περισσότερα από τα οποία φιλοτεχνήθηκαν κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021, 2022, 2023 και αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της διπλωματικής εργασίας των σπουδαστών και συγχρόνως την απαρχή της καλλιτεχνικής τους διαδρομής.

Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί εκ νέου τη μακροχρόνια συνεργασία του Ιδρύματος «Η άλλη Αρκαδία» με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών φιλοξενώντας στο χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη» για έβδομη χρονιά, έργα αποφοίτων της Σχολής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην υποστήριξη των νέων δημιουργών καλλιεργώντας το έδαφος για συνάντηση, προβολή και επικοινωνία με την εικαστική σκηνή της Αθήνας.

Ο Διευθυντής του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Άγγελος Αντωνόπουλος, αναφέρεται στην έκθεση ως μέρος της «γενικής πρακτικής του εργαστηρίου που αποβλέπει όχι μόνο σε ένα καλά δομημένο μαθησιακό σύστημα αλλά και σε αντίστοιχες συνεργασίες, εικαστικές παρεμβάσεις και δράσεις που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Σχολής και στη μετάβαση των αποφοίτων στο αυριανό πραγματικό περιβάλλον της τέχνης».

Την έκθεση συνοδεύει πλήρως εικονογραφημένος δίγλωσσος (ελληνικά – αγγλικά) κατάλογος.

Συντελεστές:

 • ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
  Άγγελος Αντωνόπουλος
 • ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
  Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος
  Ελένη Ασπρογιάννη
  Λυδία Δημητριάδου
  Νεκτάριος Θεοδώνης
  Μαρία Κορομπίλη
  Ιρίνα Κουζμένκο
  Δήμητρα Κωνσταντινίδη
  Γιάννης Μακρίδης
  Ελένη Μακροπούλου
  Βλαδιμήρ Μητρόπουλος
  Μαρία Παναγιώτου (Νάγιου)
  Σταύρος Πανέρας
  Νικολέτα Παπακωνσταντίνου
  Ισαβέλλα Πρίτσα
  Στρατής Σταματάκος
  Μυρτώ Σταματοπούλου
  Πέτρος Στράγκας
  Ελένη Τσαγκαράκη
  Γιάννης Τσούχλος
 • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
  Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»
  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
 • ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
  Δώρα Βασιλάκου

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Άτιτλο, 2018, Στυλό transparent και μελάνι χαρακτικής σε χαρτί, 70 x 100 εκ.