Στην έκθεση «Απόφοιτοι 2020-2021 – Τελειόφοιτοι 2022» περιλαμβάνονται έργα 19 τελειόφοιτων και αποφοίτων του εργαστηρίου που φιλοτεχνήθηκαν κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2022.

Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί εκ νέου τη μακροχρόνια συνεργασία του Ιδρύματος «Η άλλη Αρκαδία» με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, φιλοξενώντας στο χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη» για έκτη χρονιά, έργα σπουδαστών και αποφοίτων της Σχολής, στοχεύοντας στη στήριξη των νέων εικαστικών.

Ο Διευθυντής του Γ’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Μάριος Σπηλιόπουλος, αναφέρεται στην έκθεση ως μια προσπάθεια «δημιουργίας ενός τόπου συνάντησης, συνομιλίας, καθώς και καταγραφής της αγωνίας των νέων εικονοποιών στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν την εικόνα που θα μιλήσει εκ μέρους τους».

Η έκθεση φέρνει σε διάλογο έργα αποφοίτων των δυο τελευταίων ετών του εργαστηρίου (2020-2021) με εκείνα των τελειόφοιτων που θα αποφοιτήσουν το 2022. Έργα που δημιουργήθηκαν μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, ειδικότερα για τους νέους καλλιτέχνες που κλήθηκαν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Την έκθεση συνοδεύει πλήρης εικονογραφημένος δίγλωσσος κατάλογος.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Φίλιππος Αγγελάκης
Κωνσταντίνος Αγόρος
Aλέξανδρος Αλεκίδης
Θεοδώρα Βασιλειάδου
Δημήτρης Ευσταθίου
Φίλιππος Κούτρικας
Στέφανος Κουτρούλης
Άγγελος Μεργές
Ορφέας Μπάτσιος
Θανάσης Μυλωνάς
Καλλιόπη Μίξη
Γιώργος Νάθενας
Κάλλια Παπαδοπούλου
Ντέπη Παυλίδου
Δήμητρα Σταυροπούλου
Ερμιόνη Συρογιαννοπούλου
Κωνσταντίνος Τσιτσίγκος
Πρόδρομος Χαραλαμπίδης
ACHT! (Aλέξανδρος Αλεκίδης, Άγγελος Μεργές, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης)

Κεντρική φωτογραφία θέματος: DEPY PAVLIDOU, Λεπτομέρεια του έργου