Στην έκθεση «Από τον Ζορμπά στην Γυναίκα με τα μαύρα» συμμετέχουν & προσεγγίζουν εικαστικά το έργο του 52 φοιτητές και απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την Δρα Ερατώ Χατζησάββα Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρο του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ.

Συν-επιμελήτρια της έκθεσης η Ελευθερία Στόικου Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ.

Τα έργα των φοιτητών περιλαμβάνουν πίνακες ζωγραφικής, κατασκευές, εικαστικές προσεγγίσεις με ενδυματολογικές συνθέσεις και σχέδια, φωτογραφία, βίντεο, γλυπτικές – χωρικές εγκαταστάσεις, αφηγήσεις με αναφορά κυρίως το εμβληματικό έργο του Μιχάλη Κακογιάννη, το «Κορίτσι με τα μαύρα».

Συμμετέχουν απόφοιτοι και φοιτητές:

Από το Α’ Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ που διευθύνει ο καθηγητής Άγγελος Αντωνόπουλος, Κοσμήτορας της ΑΣΚΤ και η διδάσκουσα Ν. Παπαλεξάνδρου, του Β´ Εργαστηρίου που διευθύνει ο Καθηγητής Γιώργος Χαρβαλιάς και του ΙΓ´ Εργαστηρίου που διευθύνει η Δρ. Ερατώ Χατζησάββα με διδάσκοντες- συνεργάτες την Δήμητρα Χανιώτη και το Βασίλη Παφίλη.

Από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν το 1ο Εργαστήριο που διευθύνει ο Δημήτρης Ζουρούδης Καθηγητής, Βασίλης Ζωγράφος Επίκουρος Καθηγητής. 2ο Εργαστήριο υπό την τότε διεύθυνση του Στέλιου Κουπέγκου, Καθηγητής. 3ο, Γιώργος Τσακίρης Καθηγητής, Βασίλης Βασιλακάκης Αν. Καθηγητής, Χρήστος Βενέτης Επίκουρος Καθηγητής.

Από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει επίσης το Τμήμα Κινηματογράφου: Δρ. Βίκυ Κερτεμελίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΔΙΠΑΕ

Από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης με την Επίκουρη καθηγήτρια Ελευθέρια Στόικου και την Βενετία Κουτσού Λέκτορα.

Ονόματα συμμετεχόντων καλλιτεχνών:

Χρίστος Αβραάμ, Σούλα Αποστολάκη, Ελένη Ασπρογιάννη, Μυρτώ Γαβρίλη, Ιωάννης Γαγρίνας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης, Αγγελική Γιαννακούλη, Γιάννης Γιαννόπουλος, Μαργαρίτα Γούκου, Σοφία Δαμαλά, Άννα Δουλκερίδου, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Δέσποινα Καβαλλάρη, Φαίδρα Καζαντζάκη, Παυλίνα Καλαβριανoύ, Δημήτρης Καπετάνου, Κωνσταντίνα Καραβανά, Δημήτρης Κόμνος, Μαρία Κορομπίλη, Τάνια Κοτσοκεχαγιά, Δήμητρα Κωνσταντινίδη, Γαλάτεια Λαγουτάρη, Κωνσταντίνος Λαδάς, Βάλια Λολίδου, Αλεξάνδρα Μάντζαρη,, Μιχάλης Μπάλλας, Ευτυχία Μπλάτζα, Ελένη Νικολάου, Βιολέτα Παπαγιαννίδου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Φλωρεντία Παπαμήτρου, Μαριέττα Παπαχειμώνα, Στένια Παρασκευά, Σταύρος Πανέρας, Ελένη Πασιάτα, Αγγελική Πολίτη, Νίνα Προύσαλη, Άλκηστις Σάρμα, Jana Sandibina, Ιωάννα Σιόντη, Σοφία Σουλιώτη, Μυρτώ Σταματοπούλου, Βιργινία Τζιάλλα, Γιολάντα Τσίρμπα Αναγνώστου, Μαρία Τσιρουκίδου, Ανδριάνα Τυροπώλη, Ιουλία Φλωρέντζη, Εμμανουέλα Φουρτούνη, Αναστασία Χάλη, Κατερίνα Χαραλαμπίδου, Άννα Χατζηαγγέλου.

Τα κείμενα για τα έργα του ΙΓ´ Εργαστήριου Ζωγραφικής έγραψε η φοιτήτρια του θεωρητικού τμήματος της ΑΣΚΤ η Μαρία Ιωάννα Μαραλέτου.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Κουπέγκος_Ιωάννης Γαγρίνας «Intell» 2020, φύκια-λειχήνες-ξύλο, 50x130x45cm