Στο πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA,(Βαρβάκειος Πλατεία, Αθήνα), εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 7 Απριλίου η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ακη Τσέβη με αυτόν τον τίτλο.

Στο πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA στην Αθήνα, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 7 Απριλίου η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ακη Τσέβη με αυτόν τον τίτλο.

Ο ζωγράφος γεννήθηκε στα Ιωάννινα όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στο πρώτο εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Δ. Μυταρά και στο υποχρεωτικό διετές εργαστήριο Γλυπτικής.

Εκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στην γενέτειρα του, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές για το έργο του, το όποιο έδειξε από πολύ νωρίς την ιδιαίτερη ικανότητα του καλλιτέχνη στην απόδοση του φωτός και της ποιητικής στιγμής.

«Ο Ακης Τσέβης είναι αφοσιωμένος στην ρεαλιστική ζωγραφική, στο ρολό του φωτός και της κίνησης: δεν παρατηρεί απλώς τις φόρμες, αλλά τις «ζει». Θέματα της ζωγραφικής του οι άνθρωποι στην παραλία, γυναίκες κατά κανόνα. Συναθροίσεις πολύ χαρακτηριστικές του καλοκαιριού, βίωμα καθημερινό για τον ζωγράφο που τα τελευταία χρόνια ζει στη Ρόδο» γράφει ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης για τον Ακη Τσέβη δίνοντας και το στίγμα της δουλειάς του καλλιτέχνη.

info
ARTOWER AGORA αίθουσα ΟURANIA 6oς όροφος Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος Πλατεία, Αθήνα
Διάρκεια Έκθεσης : 7-29 Απριλίου 2008
Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Τετάρτη έως Παρασκευή 15.00-20.00 , Σάββατο 12.00-16.00
Τηλέφωνα: 210 32 46 100 , 6937 425702