ο Μουσείο Ηρακλειδών φιλοξενεί μία μεγάλη αναδρομική έκθεση στο έργο του Maurits Cornelis Escher, σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες αρχειακού υλικού και έργων του μεγάλου καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα.

Η έκθεση θα είναι χωρισμένη σε τέσσερις ενότητες, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού έργων, οι οποίες εστιάζουν σε ποικίλες πλευρές του έργου του καλλιτέχνη.

Η κάθε ενότητα θα παρουσιαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ξεκινώντας με την ενότητα Η Περίοδος της Ανακάλυψης, από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου.

Η δεύτερη ενότητα είναι η Ιταλική Περίοδος, που θα διαρκέσει από τις 17 Ιανουαρίου  έως τις 18 Απριλίου, ενώ η τρίτη ενότητα Ο Άγνωστος Escher θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου και θα τελειώσει στις 2 Αυγούστου.

Η τέταρτη και τελευταία ενότητα θα έχει τίτλο Το Χρώμα στον Escher, με διάρκεια από τις 22 Αυγούστου έως τις 15 Νοεμβρίου του 2009.

Οι τέσσερις ενότητες μαζί αποτελούν ίσως την πιο αναλυτική, περιεκτική και εκτενή παρουσίαση του καλλιτέχνη, που οργανώθηκε ποτέ διεθνώς, με στόχο να προσδώσει στο φιλότεχνο κοινό την αίσθηση ότι επισκέπτεται το εργαστήριό του κατά την προετοιμασία των αριστουργημάτων του.