Στις 20 Μαΐου 2015, στις 20:30, η βιολονίστα Αλεξάνδρα Φώτου μαζί με την πιανίστα Μαρία Γιαβρούμη θα παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα A. Corelli, L.v. Beethoven, A. Dvorak, C. Franck.
 
Μία μουσική διαδρομή από το μπαρόκ στον ρομαντισμό,  με συνθέσεις κάποιων από τους κυριότερους εκφραστές καθεμιάς εποχής. Το πρόγραμμα μας εισάγει στο κλίμα της μπαρόκ μουσικής σύνθεσης με μία από τις πιο γνωστές σονάτες του Ιταλού Αρκάντζελο Κορέλι, «La Follia», χαρακτηριστική για τη φαντασία και την τόλμη των παραλλαγών του συνθέτη πάνω σε ένα θέμα πορτογαλικού χορού.

Στη συνέχεια η σκυτάλη παραδίδεται στον κλασικισμό του Μπετόβεν με την περίφημη σονάτα της Άνοιξης, που αναδεικνύει τις αρετές του κλασικού ύφους, της κυριαρχίας της μελωδίας και της εναλλαγής των συναισθημάτων. Τέλος, ως εξέχον δείγμα της ρομαντικής εποχής, με την ελευθερία της φόρμας και της κυριαρχία του συναισθήματος, ερμηνεύεται η Ρομάντζα σε Φα ελάσσονα του επικού Τσέχου συνθέτη Αντονίν Ντβόρζακ, την οποία διαδέχεται μία από τις ωραιότερες σονάτες που έχουν γραφτεί για βιολί και πιάνο και ίσως το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα της κυκλικής επανεμφάνισης θεμάτων στη φόρμα της σονάτας, που εισήγαγε ο Γάλλος συνθέτης Τσέζαρ Φράνκ.
 
Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την ευγενική προσφορά της Αλεξάνδρας Φώτου.