Στις 23, 24, 25, 26, 27, Δεκεμβρίου, στις: 20:00, η παράσταση «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια», που το κοινό αγκάλιασε το 2018 τόσο στην Ελλάδα όσο και στα ταξίδια της σε φεστιβάλ στη Νότια Κορέα και σε πολλές άλλες χώρες, θα είναι διαθέσιμη online μέσω της viva.gr στην προνομιακή τιμή των 6 ευρώ.

Εδώ θα βρείτε το λινκ με τις οδηγίες για την προαγορά εισιτηρίου και πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης: www.viva.gr/tickets/theater/streaming/apo-tin-antigoni-sti-mideia/

Το έργο αποτελεί έναν ύμνο στη γυναίκα. Ένα έργο με το οποίο η ομάδα θεάτρου Άναμ(μ)α φέρνει την τραγωδία κοντά στο κοινό με έναν εντελώς φρέσκο και σύγχρονο τρόπο, δημιουργώντας γέφυρες με γυναικείες μορφές του σήμερα όπως η Μάγδα, η Ελένη, μια ανώνυμη πρόσφυγας στη Μόρια, μια ποιήτρια από την Ικαρία, ένα ξανθό κορίτσι από την Παλαιστίνη…

Ο ποιητής-ηθοποιός απευθύνεται στο κοινό σαν ένας φίλος που θέτει ερωτήματα για την ποίηση, τη μνήμη και τη γυναίκα κυρίως όμως και παράλληλα ερωτήματα που αφορούν τον αγωνιζόμενο άνθρωπο που κρατάει τη φλόγα της ανθρωπιάς ζωντανή μέσα σ΄ένα βάρβαρο σύστημα. Η χρήση βιντεοπροβολών υψηλής αισθητικής με τοπία του Αιγαίου αλλά και με μια σπαρακτική εστίαση στις λεπτομέρειες των προσώπων των γυναικών με live camera, προσδίδει μια άγρια ομορφιά αλλά και ένα επιπλέον “βάθος πεδίου” στο θέαμα.

Η παράσταση συμμετείχε τη διετία 2017 – 2018 δυό φορές σε μεγάλα φεστιβάλ στη Νότιο Κορέα, ενώ ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Από τη γέννηση της κιόλας η παράσταση αποτελεί για τους δυο πρωταγωνιστές της ένα project εν εξελίξει. Ως τέτοιο αποτέλεσε επίκεντρο σεμιναρίου για το αρχαίο δράμα το οποίο παρέδωσε στην Washington, ο Κώστας Γάκης στους τριτοετείς φοιτητές του American University, τον Απρίλη του 2019.

Μια δεύτερη εκδοχή της παράστασης παρουσιάστηκε στην αγγλική γλώσσα με γυναικείο θίασο από όλο τον κόσμο (Ισπανία, Ρουμανία, Κουβέιτ, Καναδάς, ΗΠΑ, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Ινδία, Ρωσία, Ισλανδία) το καλοκαίρι του 2019 στο Hydrama Theater, στην Ύδρα. Το καλοκαίρι του 2020 η παράσταση αποτέλεσε επίκεντρο ενός εντατικού σεμιναρίου στην Ικαρία μετά το πέρας του οποίου δόθηκε παράσταση.

Κατά την εμπειρία αυτή η Μαρία Παπαφωτίου και ο Κώστας Γάκης μοιράστηκαν τη σκηνή ισότιμα με τα 25 μέλη του σεμιναρίου δημιουργώντας μια τρίτη μορφή παράστασης με πολύ πιο έντονο το στοιχείο της χορικής λειτουργίας.

Συντελεστές:

video artist Άρης Αγγέλου
Ερμηνεύουν: Κώστας Γάκης, Μαρία Παπαφωτίου
Κείμενο, σκηνοθεσία, video art: Κώστας Γάκης
Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης
Live τραγούδι + μουσική: Στέλλα Ζιοπούλου – Ίρις Κανδρή
Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Ανθή Φουντά
Επιμέλεια κίνησης: Ευθύμης Χρήστου
Φωτισμοί: Στέφανος Λώλος
Σκηνογραφία: Στέφανος Λώλος
Κοστούμια: Σάλι Αλάραμπι, Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Φαίη Κοσμίδου
Επικοινωνία για την Αναμ(μ)α: Μαρίκα Αρβανιτοπουλου

Διάρκεια: 90 λεπτά