Το έργο «Από Σταθμό σε Σταθμό» βασίζεται στο βιβλίο «20 Αστικά Μονόπρακτα» της Δώρας Τσόγια (2016, εκδόσεις Άγρα). Οι χαρακτήρες του έργου κινούνται σε χώρους της δημόσιας και ιδιωτικής καθημερινότητας της μεγαλούπολής μας: στο μετρό (αποβάθρα, βαγόνια, εκδοτήρια εισιτηρίων) αλλά και έξω από αυτό (σε πάρκα, πλατείες). Το έργο δίνει μια αισιόδοξη οπτική σε μια δύσβατη καθημερινότητα: οι διάλογοι και οι σχέσεις των χαρακτήρων μοιάζουν με συνταγές επικοινωνίας από υλικά μοναξιάς. Μικροί διάλογοι σε μια μεγάλη πόλη, που συνθέτουν μια κινηματογραφική κατασκευή, με θέμα τις συναντήσεις ανθρώπων σε αναζήτηση ανθρώπου.

Το Μετρό (και ο Ηλεκτρικός) διατρέχει υπόγειες διαδρομές στην πόλη. Τα πρόσωπα που διασταυρώνονται στις πλατφόρμες και στα βαγόνια ανοίγονται αιφνιδίως και αφήνουν να διαφανεί ο δικός τους «υπόγειος» κόσμος των δισταγμών, των φόβων, των επιθυμιών. Το πέρασμα από τον «υπόγειο» κόσμο τα μεταμορφώνει. Η φαντασία μιας γυναίκας που παρατηρεί  αέναα το πήγαινε-έλα  των ανθρώπων  μετατρέπει την πραγματικότητά τους σε «ονειροφαντασία», όπου η ανθρωπιά  ξαναγίνεται κάτι συγκεκριμένο.

Ένας εκκεντρικός κύριος, ένα ζευγάρι εγκλωβισμένο στη μοναξιά του, μια μεγάλη γυναίκα, ένας νεαρός, το κορίτσι με τα κόκκινα μποτάκια… όλοι μαζί άνθρωποι της κρίσης αλλά και της υπέρβασή της.

Συντελεστές:

Κείμενο: Δώρα Τσόγια
Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού
Σκηνικά/Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
Μουσική: Violet Louise
Κίνηση: Κική Μπάκα
Φωτισμοί: Παύλος Μαυρίδης
Βίντεο: Ειρήνη Στείρου, Ρεβέκκα Βάρναλη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη
Βοηθός Σκηνογράφου: Ζωή Κυβέλη Στενού
Φωτογραφίες: Ephemeral Movies

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Σταμάτης Τζελέπης
Βασιλική Δέλιου
Θοδωρής Θεοδωρίδης
Δημήτρης Μάμιος
Αμαλία Νίνου
Τατιάνα- Άννα Πίττα

Με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.