Θα παρουσιαστούν έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων δουλεμένα με μεικτή τεχνική σε καμβά.

Η Λουίζα Καραπιδάκη προλογίζει τον κατάλογο της έκθεσης:

 … Η Φοίτου με μια απαράμιλλη τόλμη κάνει μνεία σε πολλά ζητήματα γυναικών, απλά ή ανυπέρβλητα, που συχνά θεωρούνται ταμπού, τα εξωτερικεύει, τα επικοινωνεί, τα καταθέτει με τον δικό της τρόπο και μετατρέπει τον θεατή σε κοινωνό ανομολόγητων δυσκολιών και σε μέτοχο ενός αέναου, σιωπηλού αγώνα. Εκμεταλλεύεται, κατά κάποιο τρόπο την ευεργετική επίδραση της τέχνης στον άνθρωπο και δίνει τη δική της μάχη ως γυναίκα, ώστε να ευαισθητοποιήσει ένα ευρύ κοινό και να βοηθήσει με τον τρόπο της το σύνολο. Επισημαίνει και υπογραμμίζει με αισθητική έκφραση το μέγεθος της γυναικείας ψυχής, και διαδίδει τα μηνύματά της «από σώμα σε σώμα.

Η ζωγράφος σημειώνει:

«Η έκθεση αυτή γεννήθηκε από τις βιωμένες ψυχικές καταστάσεις στις οποίες όλες οι γυναίκες, λίγο έως πολύ, έχουν βρεθεί. Οι πολλαπλοί ρόλοι των γυναικών και η δυσκολία να παντρέψουν την πρακτική λειτουργικότητα με την πνευματική τους υπόσταση και η ανάγκη για  εξωστρέφεια αυτής, ήγειρε στον εσωτερικό μου κόσμο ερωτήματα και έγνοια για όλες τις γυναίκες. Συμπάσχοντας και υποστηρίζοντας την συναισθηματική τους κατάσταση, από άκρη σε άκρη της γης, θέλησα να ιχνογραφήσω και να αποτυπώσω στον καμβά τις ελπίδες και τις ματαιώσεις, τις χαρές και τις λύπες τους.

Την έκθεση αυτή την αφιερώνω σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, αλλά και σε όλους εκείνους τους άντρες που δεν παύουν και θέλουν να  τις υποστηρίζουν».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά σπούδασε παιδαγωγικά και μετά συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Βενετίας, στη ζωγραφική με καθηγητή τον Riccardo Guarneri και στη χαρακτική με καθηγητή τον Mario Guadagnino απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Ως καθηγήτρια εικαστικών, στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση σκηνογράφησε παιδικές και εφηβικές παραστάσεις. Από το 2007 μετακόμισε στα Χανιά και αφοσιώθηκε στη ζωγραφική και την performance art. Παράλληλα εξακολουθεί να διδάσκει εικαστικά σε παιδιά.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, στην Art Athina (2016) και έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζει και εργάζεται στα Χανιά Κρήτης.