Ο Πρέσβης της Σερβίας κ. Dragan Zupanjevac και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, καλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου της Βίντα Ογκνιένοβιτς, με τίτλο, Απιστίες, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 8.00 στην Πρεσβεία της Σερβίας.

Η Σέρβα Βίντα Ογκνιένοβιτς γεννήθηκε το 1941 στο χωριό Ντούμποτσκα. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και σκηνοθεσία θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Βελιγράδι. Συγγραφέας, σκηνοθέτρια, πολιτικός και διπλωμάτης, έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το συγγραφικό της έργο, ενώ πεζογραφήματα και θεατρικά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Σήμερα είναι πρέσβειρα της χώρας της στη Δανία. Το βιβλίο της Απιστίες έχει ανακηρυχθεί το πιο δημοφιλές βιβλίο της χρονιάς (2006) από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Σερβίας.

Οι Απιστίες έχουν ως θέμα την ιστορία μιας επιτυχημένης σαραντάχρονης γυναίκας, της Αμαλία Κόγιτς, που μοιάζει να έχει κατακτήσει την πολυπόθητη ισορροπία της στον γάμο της καθώς και στη σχέση με τους γονείς της, την οποία ούτε η αποκάλυψη της υιοθεσίας της κατάφερε να κλονίσει. Όλα θα ανατραπούν ωστόσο όταν η Αμαλία έρθει σε επαφή με τη βιολογική της μητέρα και τον ετεροθαλή αδελφό της.

Στην παρουσίαση θα μιλήσει, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ενώ το βιβλίο θα προλογίσει η μεταφράστρια του, Μαρία Κεσίνη.