Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, απεβίωσε η καταξιωμένη υψίφωνος και εκλεκτό στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μυρτώ Δουλή.
Ελληνίδα υψίφωνος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο με τη Νουνούκα Φραγκιά-Σπηλιοπούλου (1951), αποφοιτώντας με α΄ βραβείο και έπαθλο. Συνέχισε σπουδές στην Κρατική Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με την Ελίζαμπεθ Ραντό (τραγούδι), τον Γιόζεφ Βιτ (όπερα) και τον Γιούλιους Πάτσακ (ληντ-ορατόριο), αποφοιτώντας με άριστα. Από το 1961 συμμετείχε ως σολίστ σε συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Συμφωνικής ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ.
Τραγούδησε σε ρεσιτάλ ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Έκφραση», υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 1961 πρωτοεμφανίστηκε στην ΕΛΣ ως Τσο-Τσο Σαν (Μαντάμα Μπαττερφλάι). Έως το 1988 συμμετείχε σε περίπου 65 παραγωγές ή/και αναβιώσεις παραγωγών, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ή βασικούς ρόλους σε 21 όπερες, τρεις οπερέτες, ένα μιούζικαλ. Εμφανίστηκε ως Νέντα (Παλιάτσοι), Μιμή (Μποέμ), Μικαέλα (Κάρμεν), Ντόννα Ελβίρα (Ντον Τζοβάννι), Μαλάμω (Απόγευμα της Αγάπης του Βάρβογλη), Κυρά (Το δαχτυλίδι της μάνας του Καλομοίρη), Σοφία (Ο κύριος Μπρουσκίνο του Ροσσίνι), Λαουρέττα (Τζάννι Σκίκκι), Παπαγκένα (Ο μαγικός αυλός), Άννα (Το σπίτι των τριών κοριτσιών), Νανέττα (Φάλσταφ), Μαρτσελλίνα (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Τζουλιέττα (Τα παραμύθια του Χόφμαν), Τιτίκα (Οι απάχηδες των Αθηνών) κ.α. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις πρώτες ελληνικές παρουσιάσεις των έργων: Η αγάπη για τα τρία πορτοκάλια του Προκόφιεφ (Νινέττα), Η έξυπνη του Ορφ (Κόρη του χωριάτη), Το μυστικό της Σουζάννας του Βολφ-Φερράρι (Σουζάννα) και Καρυωτάκης του Μ. Θεοδωράκη (Φαίδρα). Έδωσε συναυλίες σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Τυνησία και Κύπρο. Καταξιωμένη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού, παρουσίασε κύκλο 20 εκπομπών/ρεσιτάλ στο Α΄ Πρόγραμμα του Ε.Ι.Ρ. (1974-74). Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε συναυλίες που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού εκτός συνόρων. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής της UNESCO. Δίδαξε μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο (1994-2006). Ήταν σύζυγος του ποιητή Τάσου Πορφύρη με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, το Κώστα και τον Μιχάλη, αμφότεροι των οποίων είναι μουσικοί.
Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στους οικείους της εκλιπούσης.