Η Αννίτα Πατσουράκη-Ιστορικός τέχνης, που επιμελείται την έκθεση, αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης:

«Η Αντιγόνη Παγώνα ως σύγχρονη περιηγήτρια ακολουθεί ταξίδια πολιτισμού σε τόπους μακρινούς, σε χώρες και προορισμούς που εξάπτουν τη φαντασία μας και εμπλουτίζουν τα όνειρά μας. Έχοντας η ίδια ζήσει ανάμεσα σε δύο πατρίδες, την Ελλάδα και το Μονακό, χρησιμοποιεί την εμπειρία της, τη γνώση, τα βιώματα, το ένστικτο και με αποφασιστικότητα ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση. Με ανεξάντλητη ζωτικότητα και απαράμιλλη θέληση, επιμονή και αυθεντικό συναίσθημα, αναζητά τόπους που θα την οδηγήσουν σε διαδικασία συλλογισμών, σκέψεων και συνειρμών, τόπους ήρεμους, εσωτερικής αναζήτησης, στοχασμού και αυτογνωσίας. Προορισμοί εξωτικοί που ενέπνευσαν μεγάλους δημιουργούς ήδη από το παρελθόν τους. (….)

Η «Αοτεαρόα», για την γλώσσα των Μαορί, είναι η απομονωμένη γεωγραφικά, Νέα Ζηλανδία. Είναι η «Γη του Μακριού Λευκού Σύννεφου» που μαγεύει και συγκινεί με το ασύγκριτης ομορφιάς φυσικό τοπίο της. (…..)

Η τέχνη της Αντιγόνης Παγώνα είναι η σύγχρονη έκφραση σε πανάρχαια, διαχρονικά και πάντα επίκαιρα ερωτήματα, που θέτει με καίριο, ουσιαστικό, σίγουρα υπαινικτικό τρόπο και διακριτική προσέγγιση. Η σχέση ανθρώπου και φύσης που δεν διαχωρίζεται αλλά συμβαδίζουν στην ολοκλήρωση και τη δημιουργία».