Η δημοσιογράφος Μαριάννα Κακαουνάκη, πέρασε αρκετούς μήνες με μια οικογένεια Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα τους. Το podcast “Invisible”/«Αόρατοι» τους παρακολουθεί ενώ προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους και να ξεπεράσουν μια τραγωδία που την σημάδεψε για πάντα. Προτεινόμενος τρόπος ακρόασης: Ξεκινήστε με το επεισόδιο 1 (Ελευθερία ή Φυλακή) και συνεχίστε διαδοχικά για να ξετυλίξετε το νήμα της ιστορίας όπως αυτή εξελίχθηκε.

Υπόθεση του ντοκιμαντέρ

Ο Εμπουμπεκίρ και η Γκόνζα, ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών, κατηγορούνται στην Τουρκία ως τρομοκράτες χωρίς κανένα στοιχείο. Ξεκινούν ένα αβέβαιο ταξίδι προκειμένου να κερδίσουν την ελευθερία τους. Στην Ελλάδα όμως, πρέπει να μάθουν να ζουν με μια αβάσταχτη απώλεια. Ένας γιατρός, περνά τις μέρες του σε μια μυστική τοποθεσία μαζί με άλλους που επίσης αναγκάστηκαν να αυτοεξοριστούν. Όσο περνάει όμως ο καιρός, μεγαλώνει η επιθυμία του να μην ζει πια ως φυγάς αλλά να ενταχθεί στην χώρα που τον φιλοξενεί.

Συντελεστές Podcast

Έρευνα- Αφήγηση: Μαριάννα Κακαουνάκη
Sound Design – Μίξη Ήχου: Άρης Αθανασόπουλος
Podcasts project Manager – Παραγωγή: Παναγιώτης Μένεγος
Πρωτότυπη μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Βοηθός παραγωγής: Μυρτώ Λεκατσά

Λίγα λόγια για την Μαριάννα Κακαουνάκη

Η Μαριάννα Κακαουνάκη γεννήθηκε το 1981. Σπούδασε Ψυχολογία στο Royal Holloway και Οργανωτική και Κοινωνική Ψυχολογία στο London School of Economics. Τον Ιανουάριο του 2005 ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εκπομπή “Οι Φάκελοι” του Αλέξη Παπαχελά και αργότερα στην εκπομπή “ΙΣΤΟΡΙΕΣ” (ΣΚΑΙ). Από το 2013 αρθογραφεί στην “Καθημερινή” ενώ έχει συνεργαστεί με την Wall Street Journal, το Αμερικανικό δίκτυο CBS και την “Οlympic Broadcast Service” έχοντας εργαστεί ως ρεπόρτερ σε επτά Ολυμπιάδες. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραγωγής Ντοκιμαντέρ στο Maine Media Workshops στις ΗΠΑ και έχει συμμετάσχει το 2010 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας στην Γενεύη. Το 2018 συμμετείχε στο Διεθνές πρόγραμμα Ηγεσίας (IVLP) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το Ντοκιμαντέρ υποστηρίχθηκε από τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD.

Βρείτε τη σειρά Podcast εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Αόρατοι / Invisible: Το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Κακαουνάκη στον κινηματογράφο Δαναός