Το Εθνικό Θέατρο, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Emergency Entrance που υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης …

παρουσιάζει στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης, το καινούργιο έργο του Γιάννη Τσίρου Αόρατη Όλγα, ένα μονόπρακτο με θέμα το trafficking, από τις 10 έως τις 15 Μαΐου.

Το πρόγραμμα Emergency Entrance, μια πρωτοβουλία της Ένωσης των θεάτρων της Ευρώπης πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πέντε ακόμα μεγάλων θεάτρων: Schauspielhaus Graz – Αυστρία, Εθνικό θέατρο της Πράγας – Ουγγαρία, Hungarian Theatre of Cluj – Ρουμανία, Habima Theatre, Ισραήλ – Teatro Garibaldi Palermo, Ιταλία. 

Ο Γιάννης Τσίρος ανέλαβε μετά από ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου την συγγραφή ενός έργου με θέμα «Ξένος στην πόλη» και ο Γιώργος Παλούμπης τη σκηνοθεσία της παράστασης στο πρώτο στάδιο του προγράμματος ενώ το δεύτερο στάδιο προβλέπει μια σειρά εργαστηρίων και ανταλλαγών με τα υπόλοιπα θέατρα.

Από το έργο Αόρατη Όλγα:

(Κάτι σαν τα ψιλά των εφημερίδων.)
«Η 18χρονη Ο. Ν. από το Χάσκοβο της Βουλγαρίας, μετά από την εξαπάτηση και την καταναγκαστική εκπόρνευσή της για δυο χρόνια σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επαρχίας, πουλήθηκε από τον Ρουμάνο προστάτη της για 4.500 ευρώ στον Έλληνα Α. Χ. Για να ξεχρεώσει το νέο προστάτη της, κρατήθηκε κλεισμένη για 14 μήνες σ’ ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου δεχόταν καθημερινά 10-15 πελάτες.

Όταν «εξόφλησε» το χρέος της, μεταπωλήθηκε στον Γ. Π., ιδιοκτήτη ενός μπαρ στην Πάτρα. Οι καταγγελίες της, μετά από τέσσερα χρόνια αναβολών, οδήγησαν τον Μαστροπό και τους εμπλεκόμενους στο δικαστήριο, όπου αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.» 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά/Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη


Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής