Μετά την Ηλέκτρα (2006) και τον Αγαμέμνονα (2008), η Άντζελα Μπρούσκου επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και ξανασχολείται με το αρχαίο

δράμα. Η ανατρεπτική καλλιτέχνης σκηνοθετεί μία δραστήρια ηθοποιό με σημαντικές ερμηνείες στο αρχαίο και σύγχρονο θέατρο, τη Φιλαρέτη Κομνηνού. Οι δύο γυναίκες συνεργάζονται για να προσεγγίσουν μία άλλη γυναικεία μορφή, την Κλυταιμνήστρα, ένα μυθικό πρόσωπο-σύμβολο.

Γυναίκα, σύζυγος, ερωμένη, μάνα και δολοφόνος, η Κλυταιμνήστρα είναι μία ηγεμονική φιγούρα της τραγωδίας: «Το πρόσωπο της Κλυταιμνήστρας κινείται μέσα στον χώρο της μνήμης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σαν ιδέα, έννοια, σύμβολο, θεατρικό στερεότυπο στο συλλογικό ασυνείδητο. Είναι η σχέση της γυναίκας με τον πόλεμο και την εξουσία μέσα από την απώλεια», δηλώνει η Μπρούσκου. Το κείμενο της παράστασης είναι μία σύνθεση από την αρχαία τραγωδία, τον Χάινερ, τον Μύλλερ, τον Χόφμανσταλ, τον Σάρτρ και τον Μπρύκνερ.

Σε αυτή την περφόρμανς-μονόλογο, θα συμμετέχει ζωντανά και το οπτικοακουστικό σύνολο Minimaximum-Improvision+ natryx συντελώντας με τον τρόπο του στην ιδιότυπη αφήγηση. Πρόκειται για μία ομάδα που σχηματίστηκε από αρχιτέκτονες και εικαστικούς καλλιτέχνες, με στόχο τον αυτοσχεδιασμό πάνω σε μουσικά-αφηγηματικά concepts. Στα live τους συνυπάρχουν ήχοι, θόρυβοι, μελωδίες και video images. Εναλλαγές ρυθμού και ρόλων, σχεδιασμένες και αυτοσχέδιες δράσεις, σκηνικά στοιχεία συνθέτουν μία κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Ηχητικά και οπτικά συστατικά συνδυάζονται για να σχηματιστούν παράλληλες, διασταυρούμενες και αντιστικτικές γραμμές αφήγησης.

Σκηνοθεσία-δραματουργία Άντζελα Μπρούσκου, έρευνα-συνεργασία Παρθενόπη Μπουζούρη, οπτικοακουστικό υλικό Minimaximum+Natryx Improvision, μουσικοί Θάλεια Ιωαννίδου, Δέσποινα Τσάφου, Τζελίνα Πάλλα, Αναστασία Χρυσανθακοπούλου, Ειρηνη Χριστοφάκη, Αλκηστη  Στεφανίδου, βίντεο Χριστίνα Κατσάρη, φωτισμοί Νίκος Βλασσόπουλος, σκηνικά Γκάυ Στεφάνου

 
Ερμηνεύει η Φιλαρέτη Κομνηνού