Ανηφορίζοντας την Οτρυνέων προς τον λόφο Των Νυμφών, εκεί στον αύλειο χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο θεατής θα ψάξει να βρει «Το Μπουκάλι που ήρθε από τ’ αστέρια».

7+1 Συμπαντικές και ίσως σημαντικές κατασκευές από τον εικαστικό Αντώνη Πολιτάκη. Λιτός, απλός, χωρίς ευφάνταστα «λόγια» αποκωδικοποιεί το σημείωμα που κόμιζε το μπουκάλι των μηνυμάτων. Με υλικά άχρηστα και περιττά. Υλικά χωρίς ιστορία, όπως τα ονομάζει εκείνος. Προτρέπει δε, τον θεατή να δημιουργήσει την δική του διαδρομή, την δική του εξίσωση, μέσα από το παιχνίδι που τον καλεί να παίξει…Κι έπεται συνέχεια…

Επίσης θα παρουσιασθεί και το έργο του «CoVid 19 Νικήσαμε;» Πρόκειται για μία στήλη με οξύμωρη έννοια, Επιτύμβια ή επινίκια; που φιλοτέχνησε ο εικαστικός στις ημέρες της καραντίνας, μ’ ότι υλικά υπήρχαν στο εργαστήρι του. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αστροφυσικού καθηγητή Ιωάννη Χιου -Σειραδάκη.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η εικαστικός Τίνα Μάσχα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες την διάρκεια των βραδινών επισκέψεων στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κέντρου Επισκεπτών Θησείου.

Στους επισκέπτες συνιστάται να τηρούν απόσταση 1,5 m μεταξύ τους, να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό που θα παρέχεται στην είσοδο και να προτιμούν κατά τις συναλλαγές τους στην έκδοση των εισιτηρίων την χρήση POS.