Ο εικαστικός Αντώνης Αντωνίου παρουσιάζει την τελευταία σειρά έργων του στην έκθεση Fleshscape σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Νίκης Παπασπύρου, στον ανεξάρτητο δημιουργικό χώρο ART16.

Ο Αντωνίου μετά από μια έντονη, δημιουργική και πειραματική πορεία στο πεδίο των ζωντανών περφόρμανς όπου το ίδιο του το σώμα αποτελούσε το κυρίαρχο μέσο των εικαστικών του αναζητήσεων και της καλλιτεχνικής του παραγωγής στη νέα σειρά έργων που παρουσιάζει υιοθετεί ως βασικό υλικό, τον γύψο. Στα νέα του έργα, η οπτική στην μελέτη του σώματος αλλάζει, δεν αναζητά τα όρια του μέσα στον χώρο/περιβάλλον αλλά «ανακαλύπτει» την δομή του. Οι έννοιες της ευαλωτότητας και της ευθραυστότητας,  της ζωής και του σώματος, αποκτούν πυρηνική σημασία, στα έργα του. Μέσα από έναν πλούσιο, δημιουργικό και γόνιμο διάλογο με την ιστορία και την ιστορία της τέχνης, τα γλυπτά του σχολιάζουν τη σύνδεση του πόνου και της ηδονής ενώ ταυτόχρονα θίγουν ερωτήματα σχετικά με τη συγκρότηση του κάθε ανθρώπου και το νόημα της ύπαρξης.

Η έκθεση συνοδεύεται από φυλλάδιο που διατίθεται ελεύθερα στο κοινό.

Αντώνης Αντωνίου – Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1983, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Γ΄ εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 2008 εώς το 2014. Ο Αντωνίου αντιλαμβάνεται την εικαστική δημιουργία ως ενιαίο πεδίο στο οποίο κινείται με διαφορετικά μέσα. Η επιτέλεση (performance), η γλυπτική και η ζωγραφική είναι μερικά από τα μέσα που μεταχειρίζεται περισσότερο, για την υλοποίηση των εικαστικών του project. Εκκινώντας από τη ζωγραφική, το έργο του εξελίσσεται από τον καμβά στο σώμα. Η κίνηση του σώματος, η ακινησία του, η αντοχές του, η ροή του χρόνου, η μεταμόρφωση του, η αλληλεπίδραση με τον περιβάλλοντα χώρο και τα υλικά, είναι τα στοιχεία που συνιστούν τις δράσεις (Performance) και το έργο του εν γένει. Απο το 2014 λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις και performances στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.