Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής από την ομάδα ΕΞΗ με τίτλο Αντιθέσεις ...

Η εικαστική ομάδα ΕΞΗ αποτελείται από έξι γυναίκες ζωγράφους που ξεκίνησαν την καλλιτεχνική τους πορεία στο εργαστήριο του διακεκριμένου ακουαρελίστα Απόστολου Πετρομιχελάκη.

Οι καλλιτέχνες έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Πάρκο Ελευθερίας, στο Γκάζι, στη Μονή Λαζαριστών, στο Βελλίδιο, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Πλανητάριο, στη Βίλα Βουγά του Δήμου Ζωγράφου και αλλού.

Το 1997 συμμετείχαν σε ομαδική έκθεση αφιερωμένη στο δάσκαλό τους που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου.

Στην έκθεση Αντιθέσεις θα παρουσιάσουν έργα σε ακουαρέλα, ελαιογραφία  και άλλες τεχνικές που αναδεικνύουν την αγάπη τους για τη ζωγραφική παρά τις διαφορετικές θεματικές και αισθητικές τους προτιμήσεις.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:  Φανή Βογά-Γεωργιάδη, Λίζα Κάμζολ-Καστέλλη, Νίκη Καρλατήρα,  Αναστασία Κωστοπούλου, Ντόρις Μητροθανάση, Αυγή Παπαευθυμίου.

Στις 10 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18.30 με αφορμή την έκθεση Αντιθέσεις θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα Αποδίδοντας το τοπίο. Μια αναδρομή από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη τέχνη, από την ιστορικό τέχνης Διονυσία Γιακουμή.