Σήμερα, Δευτέρα 14 Απριλίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης κήρυξε την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας, με μία συμβολική εκδήλωση στο Σύνταγμα.

Οι νέες σακούλες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και από σήμερα παίρνουν τη θέση των πλαστικών από τις μεγάλες αλυσίδες super market.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν είμαι πλαστική σακούλα» ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης κήρυξε το πρωί την έναρξη της πιλοτικής περιόδου για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας, με τσάντες ανακυκλώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εθελοντές του Δήμου Αθηναίων διένειμαν πάνινες τσάντες που περιείχαν ενημερωτικό υλικό για την πρωτοβουλία της σταδιακής αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε γενικά περιβαλλοντικά θέματα αλλά και η μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, η έναρξη της πιλοτικής αυτής περιόδου θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου, ενώ μόλις συμπληρωθεί το τρίμηνο της εφαρμογής του μέτρου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αξιολόγησή του.