Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τους «Αντικριτικούς Αγώνες», μια κατάδυση του Πάρι Τακόπουλου …

στα αβαθή νερά της κριτικής.

Τετάρτη 21 και Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, 18:00- 20:00

Οι αντικριτικοί, μεταολυμπιακοί «μικρού μήκους» αγώνες, αρχίζουν το απόγευμα (06:00 μ. μ. έως 08:00 μ. μ.) στις 21 Νοεμβρίου του 2012. Κύριο θέμα τους, όχι απαραιτήτως αποκλειστικό, θα έχουν την ύπαρξη, ή την ανυπαρξία κρίσεως και κριτικής στην Ελλάδα. Συμμετέχουν, εκόντες, άκοντες, εκτός από το αποτελούμενο, από νέους αδιακρίτως ηλικίας ακροατήριο, ως προσκεκλημένοι του Πάρι Τακόπουλου, αντιστρόφως ανάλογα προς τις υποχρεώσεις τους και χωρίς σειράν προτεραιότητας, αλφαβητικήν ή αριθμητικήν, : ο Βασίλης Παπαβασιλείου, η Χαρά Μπακονικόλα, η Μάγια Λυμπεροπούλου, η Ρένη Πιττακή, η Έλλη Σολομωνίδου, ο Δημήτρης Τσατσούλης, ο Νίκος Καλαμό, ο Ανδρέας Στάϊκος, ο Μήτσος Κασόλας, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο Γιώργος Γκίκας και ίσως κι άλλοι φίλοι. Έκτακτη παρουσία, κατά τους κανόνες των πιθανοτήτων, του Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Οι κριτικοί αυτοί αντικριτικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν στο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης  Κακογιάννης υπό την διεύθυνση του Πάρι Τακόπουλου, συμπίπτουν όχι εντελώς τυχαία με την έκδοση του τετάρτου τόμου των «Αντικριτικών» του από τις εκδόσεις «Καλλιγράφος». Ο τέταρτος τόμος αυτός, των «Αντικριτικών» θα καλύπτει κριτικά την θεατρική περίοδο από το 2005 έως το 2012, ένα έτος ανοιγοκλείνον πενήντα πέντε χρόνια κριτικής, και αντικριτικής, εντατικής αυτοθεραπείας του συγγραφέα.

Σημειωτέον ότι το έτος 2012 θα ηδύνατο να χαρακτηρισθεί, κατά αποκαλυπτικήν εξομολόγηση του ιδίου, και σαν ιδικόν του έτος, διότι μετά από την ήδη προ διετίας, κυκλοφορήσασα  από τις εκδόσεις «Ποταμός», συλλογή του «Τα Ποιητικά 2012-1950» και την προηγηθείσα έκδοση  του 2003, σε δύο τόμους από τα Ελληνικά Γράμματα των «Θεατρικών» του, καθώς και την πρόσφατη επανέκδοση σε ένα τόμο των δύο τόμων της Κενής Διαθήκης από τον «Καλλιγράφο», θα κυκλοφορήσει και ένα ειδικό αφιέρωμα για την Κενή Διαθήκη του Πάρι Τακόπουλου, συνοδευόμενο από επεξηγηματικό αυτοβιογραφικό και των δυό τους, φέρον τον περιζήτητο τίτλο : «Η Κενή Διαθήκη δι’ Αναρχαρίους». Επίσης θα έχουν εκδοθεί πρό του τέλους του 2012 και όλα – όχι απαραιτήτως «άπαντα» – τα πεζά του, τα πρωτοεκδοθέντα από τον Ίκαρο δύο μυθιστορήματά του, το «Κλεινόν Άστυ» (ελληνικά και αγγλικά) και οι «Αποστάται» (μόνο ελληνικά, γιατί στα αγγλικά έχει ήδη εκδοθεί από τις εκδόσεις Shoestring Press Publications), και οι δύο τόμοι των διηγημάτων του, ή σωστότερα των “short stories” του (ένα είδος άγνωστο στα ελληνικά και ως εκ τούτου αμετάφραστο) : οι «Βίοι Ακατάλληλοι» και το «Τις ο Λαλών».

Είσοδος ελευθέρα διά πάντα ελεύθερο «συσκεπτόμενο» έλληνα και ξένο. Για την κάθε ομιλία του συγγραφέα, ή μάλλον συνομιλία με το τιμώμενο πρόσωπο, θα υπάρχει ειδικό βοηθητικό δελτίο με «ακανθολογία» από διαφορετικά κριτικά κείμενα του Πάρι Τακόπουλου, αναλογούντα και δυσαναλογούντα εις την ενότητα του θέματος εκάστης Τετάρτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευ. έως Σάβ. από τις  08:00 – 22:00.


Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5 € και 1 € για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5ευρώ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα.