Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου και το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» διοργανώνουν την έκθεση «Ανθρωπογραφίες» με έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, εγκαινιάζει την έκθεση το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 19:30. Παρουσιάζονται σημαντικά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής τριάντα κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών, που με τον δικό του τρόπο ο καθένας, αποδίδουν με την τέχνη τους τον Άνθρωπο.

Η έκθεση συντίθεται από δύο ενότητες έργων. Εκείνα των Δασκάλων –Τσαρούχης, Μόραλης, Νικολάου, Εγγονόπουλος, Μπότσογλου– και της Νέας Γενιάς –Μποκόρος, Παπανικολάου, Δασκαλάκης, Ρόρρης, Σακαγιάν, Μανουσάκης, Μαντζαβίνος, Φιλοπούλου, κ.ά.–. Τα έργα της έκθεσης ενοποιούνται και από τις αξίες της Παραστατικής Τέχνης και από όλες τις τεχνικές έκφρασής της.

Τα έργα της έκθεσης ανήκουν στο Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία». Η Συλλογή άρχισε να σχηματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και φαίνεται ότι χαρακτηρίζεται από μια προσπάθεια αναζήτησης του νοήματος, της ταυτότητας και της αυτοσυνείδησης.

Έργα της Συλλογής έχουν παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα 2002 & 2009), στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη 2003), στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Αθήνα 2010), στο Σισμανόγλειο Μέγαρο (Κωνσταντινούπολη 2010), στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας (Βενετία 2011), στο Βιττοριάνο (Ρώμη 2012), στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως (Άνδρος 2012 & 2014), στα Παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης (στο Ναύπλιο και στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης 2013), στο Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Re-Culture III (Σκαγιοπούλειο, Πάτρα 2014), στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων (Χανιά 2014).