Το έργο αποτελεί ένα σύγχρονο αριστούργημα που σπάει τα όρια της ποίησης και της λογοτεχνίας, τολμώντας να εκφράσει την επιστημονική γνώση με λυρική γραφή.

Στη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες των γραμμάτων, οι οποίοι θα μιλήσουν για το βιβλίο καθώς και θα μοιραστούν τις σκέψεις τους για τη φύση της σχέσης του Ανθρώπου και του Χρόνου. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Ακαδημαϊκός-Διακεκριμένος Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος και ο Επίτιμος Διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου Διονύσης Σιμόπουλος.

Το βιβλίο, το οποίο αποτελεί αποκλειστική έκδοση των Public, αναπτύσσεται με ένα διαδραστικό διάλογο μεταξύ των δύο αναγνωρισμένων ποιητών και εξελίσσεται σε πεζό λόγο, ο οποίος κρύβει θραύσματα λυρισμού και ποίησης. Η συζήτηση των δύο ποιητών, στην οποία η Ρουκ εκπροσωπεί τον Άνθρωπο και ο Βίκτωρ το Χρόνο, περιστρέφεται γύρω από τις επιστημονικές έννοιες του χώρου και του χρόνου, προσπαθώντας να εκφράσει την ανθρώπινη απόγνωση του θανάτου.

Ο εμπορικός διευθυντής προϊόντων ψυχαγωγίας, Σπήλιος Λαμπρόπουλος, αναφέρει σχετικά, «Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, μία από τις μεγαλύτερες εν ζωή ποιήτριες της χώρας μας, με έργα της να κυκλοφορούν μεταφρασμένα σε δεκάδες ξένες χώρες και τιμητικές βραβεύσεις εντός & εκτός Ευρώπης να λειτουργούν ως υπενθύμιση του εκτοπίσματος του ποιητικού της λόγου, θα μπορούσε να αναπαυτεί στις δάφνες της – δεν το κάνει όμως και, πάει ενάντια στη φόρμα στο νέο της βιβλίο. Ο Δημήτρης Βίκτωρ είναι αυτός που τις έδωσε τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε μαζί να μας εμπιστευτούν την έκδοση του ‘Άνθρωπος & Χρόνος”, που συνδυάζει ποίηση και πεζό λόγο, δίνοντας πλούσια τροφή για αντισυμβατική σκέψη σε όλους μας. Περιττό να προσθέσουμε πως, ως βιβλιοπωλείο, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που μπορέσαμε να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην έκδοση του υπέροχου αυτού βιβλίου και ελπίζουμε το αναγνωστικό κοινό να το πλησιάσει ανεπιφύλακτα, να το αγκαλιάσει και να το αγαπήσει όσο και εμείς.»