Κάποιες φορές την αγάπη την βρίσκεις στα μέρη όπου δεν υπάρχει ελπίδα. Η πιο ασυνήθιστη ταινία με βαμπίρ που έχετε δει ποτέ, γεμάτη ρομαντισμό και χιούμορ, εκεί που ο Γουές Άντερσον συναντά τον Τιμ Μπάρτον, συζητήθηκε όσο λίγες στη Βενετία όπου έκανε πρεμιέρα, και σε όλες τις εμφανίσεις της έκτοτε.

Σύνοψη

Η Σάσα είναι μια νεαρή βαμπίρ με ένα σοβαρό πρόβλημα: είναι υπερβολικά ευαίσθητη για να σκοτώσει! Όταν οι εξοργισμένοι γονείς της διέκοψαν την παροχή αίματος δίνοντάς της τελεσίγραφο, η ζωή της Σάσα βρίσκεται σε κίνδυνο. Ευτυχώς, γνωρίζει τον Πολ, έναν μοναχικό έφηβο με τάσεις αυτοκτονίας που είναι πρόθυμος να δώσει τη ζωή του για να σώσει τη δική της. Αλλά η φιλική τους συμφωνία σύντομα γίνεται μια νυχτερινή αναζήτηση για να εκπληρώσει τις τελευταίες επιθυμίες του Πολ.

Σημείωμα σκηνοθέτιδος Αριάν Λουί-Σεζ

Αν έπρεπε να δώσω μια περιγραφή για αυτή την ταινία, θα έλεγα ότι είναι μια ταινία για τον θάνατο, φυσικά, αλλά και για τη ζωή και την ανάγκη μας για ανθρώπινη σύνδεση και για ουσιαστική φιλία. Η αφήγηση περιστρέφεται γύρω από τη Sasha και τον Paul, δύο απόκληρους στους δικούς τους κόσμους, των οποίων οι ζωές διασταυρώνονται με έναν απροσδόκητο τρόπο, με αποτέλεσμα μια περίπλοκη ιστορία αυτοανακάλυψης. Είναι ένας συνδυασμός από δύο κινηματογραφικά είδη που μου αρέσουν πολύ — ιστορίες με βρικόλακες και υπερφυσικές δυνάμεις σε συνδυασμό με ιστορίες ενηλικίωσης κινηματογραφιμένες με πιο ανεξάρτητη φιλοσοφία. Βρήκα πολύ διασκεδαστική την ιδέα να μπλέξω αυτά τα είδη, και διασκεδάσαμε πολύ και κατά την διάρκεια της συγγραφής του σεναρίου με την Christine Doyon. Ήταν σαν να θέλαμε να κάνουμε η μια την άλλη να γελάσει. Αυτή την ενέργεια προσπαθήσαμε να βγάλουμε και στην ταινία, σε συνδυασμό με μια σειρά δυνατών και πανανθρώπινων μηνύματα που νομίζω ότι καταφέραμε να περάσουμε.

Ταυτότητα ταινίας
Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο / Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person

  • Σκηνοθεσία: Αριάν Λουί-Σεζ
  • Σενάριο: Κριστίν Ντογιόν, Αριάν Λουί-Σεζ
  • Πρωταγωνιστούν: Σαρά Μονπετί, Φελίξ-Αντουάν Μπενάρ, Στιβ Λαπλάντ, Σοφί Καντιέ, Νοεμί Ο’Φάρελ
  • Διάρκεια: 90′
  • Γλώσσα: Γαλλικά
  • Χώρα Παραγωγής: Καναδάς
  • Έτος Παραγωγής: 2023

Bραβεία και Διακρίσεις

-Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Giornate Degli Autori Φεστιβάλ Βενετίας | 2023
-Βραβείο Καλύτερης Σκηνoθεσίας – Giornate Degli Autori Φεστιβάλ Βενετίας | 2023
-Βραβείο Κοινού – Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης | 2023

Αριάν Λουί-Σεζ – Βιογραφικό σκηνοθέτιδος

Η Αριάν Λουί-Σεζ (Ariane Louis-Seize) είναι Καναδή σκηνοθέτρια και σεναριογράφος από το Κεμπέκ. Έγινε γνωστή για τις μικρού μήκους ταινίες της Wild Skin και Little Waves. Η δεύτερη συμπεριλήφθηκε στην ετήσια λίστα με τα Top Ten του Καναδά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2018. Η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο, έκανε πρεμιέρα στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2023, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο τμήμα Giornate degli Autori.