Ο Καλύμνιος φωτογράφος Γιάννης Κουλλιάς  εκθέτει μια σειρά φωτογραφιών από ταξίδια και εμπειρίες, ανθρώπους και τοπία.

«Φωτογραφία … φωτός, γραφή. Ίσως το φως από μόνο του να δικαιολογεί την πολυετή ενασχόλησή μου με την φωτογραφία. Είτε πρόκειται για την μαγνητική έλξη μιας ομορφιάς που προσφέρεται να απαθανατιστεί, είτε πρόκειται για μια διαδικασία γόνιμου πειραματισμού – προβληματισμού, η φωτογραφία αποτέλεσε και αποτελεί για μένα μια σταθερή πηγή χαράς, που παρ´ όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες δεν με απογοήτευσε ποτέ.

Και φτάνει η στιγμή που το αποτέλεσμα ξεπερνάει τον προσωπικό μου πήχυ αισθητικής, που συγκινεί τους φίλους και οργανώνεται με την συνδρομή και βοήθειά τους σε έκθεση φωτογραφίας. «Ανθρώπινη παρουσία» ο τίτλος της, γιατί ο άνθρωπος ως φυσική παρουσία ή ως ανθρώπινο αποτύπωμα στη φύση, προσδίδει μια εξέχουσα γοητεία και περιεχόμενο. Ακολουθεί η κατάδυση στο αρχειακό πέλαγος και η τελική συγκομιδή του φωτογραφικού υλικού.

Και φυσικά … ευγνωμοσύνη !! Βαθιά ευγνωμοσύνη για το φώς, για το μέσον, για τη γενναιόδωρη χορηγία της ζωής σε ταξίδια και δυνατότητες προς το πρόσωπό μου, για τους τυχαίους-άγνωστους πρωταγωνιστές των εικόνων μου, για την υπέροχη φύση, για τους πολύτιμους φίλους, τους διοργανωτές και για όλους εσάς που καταδεχτήκατε να κοινωνήσετε την ενασχόληση – εμπλοκή μου με το φως».
Γιάννης Κουλλιάς

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 14.00 η γνωστή ερμηνεύτρια Καίτη Κουλλιά στα πλαίσια της έκθεσης του αδερφού της θα πει τραγούδια της Καλύμνου και θα έχουμε τη χαρά να δοκιμάσουμε κάποια Καλύμνικα εδέσματα.