Ο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, είναι ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος που δημιουργήθηκε στο Γκάζι

… και θα ανοίξει την αυλαία του με την παράσταση «Άνθος του γιαλού», από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013.

«ΛΥΧΝΟΣ τέχνης & πολιτισμού» …
Αυτός είναι και ο στόχος του νέου καλλιτεχνικού χώρου που δημιουργήθηκε στο Γκάζι με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη. Να γίνει «Λύχνος» σε μια εποχή που η ανάγκη πολιτισμού είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Φιλοδοξεί με σεβασμό στο φιλότεχνο κοινό να γίνει ένας αγαπημένος τόπος συνάντησης. Ο «ΛΥΧΝΟΣ τέχνης & πολιτισμού» θα φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκθέσεις.  Πρόκειται για έναν πλήρως εξοπλισμένο και άνετο χώρο 75 θέσεων που βρίσκεται μόλις πέντε λεπτά από το σταθμό του μετρό Κεραμεικός στο Γκάζι (Χαλκιδικής 83). 

Ο «ΛΥΧΝΟΣ τέχνης & πολιτισμού»  ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου με μια ξεχωριστή θεατρική  παράσταση-μια ιδιαίτερη συνάντηση δύο πολύ σημαντικών καλλιτεχνών των Τάκη Χρυσικάκο και Λουδοβίκο των Ανωγείων, που έχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια όπου έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

«Άνθος του γιαλού»
Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση τριών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Το μοιρολόγι της φώκιας», «Έρως-Ήρως» και «Άνθος του γιαλού» τα οποία προσάρμοσε θεατρικά ο Ερρίκος Μπελιές και σκηνοθέτησε η Μάνια Παπαδημητρίου. Ο Παπαδιαμάντης προσεγγίζεται εδώ με γνώση και σεμνότητα. Ο Τάκης Χρυσικάκος ερμηνεύει τα κείμενα και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ερμηνεύει (μεταξύ άλλων δημιουργιών του) το Μοιρολόγι της Φώκιας, το οποίο μελοποίησε ειδικά για την παράσταση.

«Άνθος του γιαλού»  Ένα αρμονικό σύνολο λόγου και μουσικής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεατρική Προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου   
Εικαστική Παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώτης
Φωτογραφίες: Δημοσθένης Γαλλής 
Παίζει ο Τάκης Χρυσικάκος και ερμηνεύει ζωντανά τραγούδια ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η Ανδριάνα Λυκουρέση
Φυσαρμόνικα: Μανώλης Μπαρδάνης