Η ΔΛ gallery, αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει την σύγχρονη εικαστική σκηνή. Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, στην παλιά βιομηχανία της «ΚΟΣΤΑΛ» στον Πειραιά και ανοίγει το εκθεσιακό της πρόγραμμα με μια ομαδική έκθεση των Ανδρέα Θεολογίτη, Ηλία Τσακμάκη και Μάριου Φούρναρη, με τίτλο «Another World», που αποτελείται από έργα φωτογραφίας και ψηφιακών εκτυπώσεων.

Η ΔΛ gallery, προσανατολίζεται στην ανάδειξη του έργου νέων ταλαντούχων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν στην εγχώρια και διεθνή καλλιτεχνική σκηνή.

“…Ο εικαστικός διάλογος των τριών καλλιτεχνών εδράζεται στην ανάδειξη τριών διαφορετικών όσο και αναπάντεχα οικείων, μεταξύ τους, όψεων του ταυτόχρονα πραγματικού και πλανημένου χώρου. Ο Ανδρέας Θεολογίτης καταγράφει με τρόπο διαυγή τη λεπτομέρεια του μοναδιαίου συνόλου, μεταφέροντας την οπτική της έκφρασης του, από την απλανή πραγματικότητα, στο πλανημένο περιβάλλον της μυθοπλασίας. Ο Ηλίας Τσακμάκης, χρησιμοποιώντας επιμέρους στοιχεία του πραγματικού χώρου, κατασκευάζει ένα νέο οπτικό περιβάλλον το οποίο ανταποκρίνεται μέσω του μοντάζ και της συναρμολόγησης, σε μια αληθοφανή έκφανση του φανταστικού. Τέλος, ο Μάριος Φούρναρης, οργανώνει το τελικό αποτέλεσμα της εικόνας του, σε ένα είδος ανοικτών και κλειστών συστημάτων τα οποία ανταποκρίνονται, εντός του ίδιου οπτικού πλαισίου, τόσο στην έννοια του πραγματικού χώρου όσο και στο φανταστικό είδωλο του. Η συνομιλία των τριών καλλιτεχνών, αποσπά τον θεατή από το δομημένο περιβάλλον του πραγματικού, μεταφέροντας τον σταδιακά στο κενό όριο ενός φανταστικού κόσμου, αναγνωρίζοντας σε αυτόν το βαθμό θέλησης του για αλλαγή”.

Ο Α. Θεολογίτης σπούδασε τη δεκαετία του ’80 αρχιτεκτονική και πολεοδομία στο Βέλγιο. Επιμελήθηκε την αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή του χώρου της gallery. Με τη φωτογραφία ασχολείται από την εποχή του «σκοτεινού θαλάμου» σε αναζήτηση μιας άλλης όψης της πραγματικότητας.

Ο Η. Τσακμάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικών Επιστημών – Χημικό, του Πανεπιστημίου Πατρών. Σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Γ. Λάππα.

Ο Μ. Φούρναρης σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ με δάσκαλο τον Κ. Κατζουράκη, ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του (Μ.F.A) στο Dundee University στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σήμερα είναι Διδακτορικός ερευνητής στο Α.Π.Θ.