Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει ένα ανοιχτό σεμινάριο υποκριτικής, με θέμα τον Έρωτα και τη Λύπη στο Θέατρο.

Το Σεμινάριο στοχεύει στην ανάδυση ενός θεάτρου με κεντρικό θέμα τον ηθοποιό και τη χαρά του να βρίσκεσαι στη σκηνή. Είναι ένα θέατρο της κίνησης αλλά κυρίως της φαντασίας. Το θέμα δεν είναι να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα αλλά να τη φανταστούμε και να της δώσουμε μορφή. Ποιο σώμα και ποια στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς κινητοποιούνται από τον Έρωτα και την Λύπη; Ποια είναι τα δραματουργικά κίνητρα αυτών των περιοχών; Το Σεμινάριο αποτελείται από 3 επίπεδα. Πρώτον, την παρατήρηση και την ανακάλυψη εκ νέου του Έρωτα και της Λύπης μέσω της διαθεσιμότητας των ηθοποιών. Δεύτερον, την καλλιέργεια της υποκριτικής και της εκφραστικότητας των ηθοποιών και τέλος την εξερεύνηση του ποιητικού βάθους των λέξεων, των ήχων και των κινήσεων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν 7 βασικά στοιχεία του σύγχρονου θεάτρου. Τον Ψίθυρο, την Ερωτική Εξομολόγηση, το Πάθος, τα Δάκρυα, τη Δυσαρέσκεια, τη Διαφωνία, το Μίσος. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ο ηθοποιός να τοποθετεί τον εαυτό του αναφορικά με τους άλλους, σε μια ξεκάθαρη σχέση εστιασμένης αλληλεπίδρασης και ανταπόκρισης.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε: άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, σε απόφοιτους δραματικών σχολών και όσους επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.

Διδάσκει η ηθοποιός και εκπαιδεύτρια Σίσσυ Δουτσίου.