«Για το θηλυκό και το αρσενικό στοιχείο της δημιουργίας δε χρειάζεται πια να μιλάμε με επιχειρήματα αλλά με δοξολογίες. Και το σεβασμό που αρμόζει στη δύναμή τους. Και με τη χαρά που αυτά μας ξυπνούν».

Η Γαλλίδα θεωρητικός του φεμινισμού Monique Wittig επισημαίνει ότι η Γυναίκα είναι ένα «αντικείμενο» χωρίς ελευθερία και αυτονομία ενώ το μόνο «υποκείμενο» είναι αρσενικό.

Πριν το νόμο, το φόβο και τη δυαδικότητα όλα συνδέονται. Το θηλυκό στο θηλυκό και το θηλυκό στο αρσενικό και το αρσενικό στο θηλυκό και το αρσενικό στο αρσενικό. Και «κάνουν πόλεμο για να κάνουν έρωτα». (Eduardo Galeano)

«Η αναστάτωση είναι αναπόφευκτη. Το ζήτημα είναι πόσο σωστά μπορεί κανείς να την προκαλέσει και πώς να βρει τον καλύτερο τρόπο να είναι μέσα σε αυτή». (Judith Buttler)

“HermAphrodite: Ένα αφιέρωμα στην ποικιλομορφία” – Σύρος, 27-31 Ιουλίου

Στο Eye’s Walk Digital Festival ξεκινάμε μια συνάντηση με τα φύλα και τις τις ταυτότητες, που επηρεάζουν καθοριστικά και διαμορφώνουν τις εμπειρίες, την ισχύ και την προσωπική και κοινωνική ζωή όλων μας – Γυναίκες, Άνδρες, Διεμφυλικοί άνθρωποι και άνθρωποι με ταυτότητα ή έκφραση φύλου πέρα από τις κυρίαρχες διττές ταυτότητες.

Υποβολή έργων και προτάσεων μέχρι 15 Απριλίου 2020, στο [email protected]

Η παραγωγή “HermAphrodite” υποστηρίζει και συμμετέχει στο έργο “We Are Here and Everywhere in the Balkans”, μια αναζήτηση της ιστορία και της κουλτούρας των LGBTQ κοινοτήτων στα Βαλκάνια. Έργο βραβευμένο από το Cultural Management Academy Funds 2019 & το Goethe Institut, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ ACCEPT / Ρουμανία.

Project Guidelines:

Οι καλλιτέχνες παροτρύνονται να εξετάσουν τις παρακάτω επιλογές σχετικά με τις τοποθεσίες και τις δυνατότητες του χώρου που προσφέρει το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης:
Video Art Installations στην πλατεία Μιαούλη: Μέγ. διάρκεια 5 λεπτών.
Site specific installations / Performing art and dance exhibitions στο δημόσιο χώρο, στην πλατεία Μιαούλη και γύρω από αυτή
Ενθαρρύνουμε προτάσεις που θα ενισχύσουν τη συμμετοχή του ακροατηρίου και των τοπικών κοινοτήτων. Μέγιστη. διάρκεια 10 λεπτών
Virtual Reality / Augmented reality installations

Για την έμπνευση των συμμετεχόντων καλλιτεχνών:

– Το Eye’s Walk Digital Festival μπορεί να παρέχει σε όσους καλλιτέχνες ενδιαφέρονται αρχειακό υλικό και υλικό μελέτης από τις ιστορίες LGBTQ κοινοτήτων στη Ρουμανία [έρευνα εν εξελίξει από την ομάδα του ACCEPT].

H ομάδα του Eye’s Walk Digital festival είναι υπεύθυνη για την επιμελητική εργασία. Ξεκινώντας από το νησί της Σύρου η παραγωγή “HermAphrodite” είναι πιθανό να παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, φέρνοντας κοντά την τέχνη, το δημόσιο χώρο και την κοινότητα.