Ως Athens Pride θεωρούμε ότι η τέχνη είναι το μέσο για να επικοινωνήσουμε με έναν άμεσο και γλαφυρό τρόπο τα θέματα που μας απασχολούν. Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή ανθρώπων από διάφορες οπτικές της Τέχνης θα μεταφέρει, με έναν δημιουργικό τρόπο, το μήνυμα και την αποστολή μας σε κάθε γωνιά της Ελληνικής κοινωνίας και θα κάνει τις φωνές μας να ακουστούν.

Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι που μας αφορά όλες, όλους και όλα.

To Athens Pride αποτελεί το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σκοπός του είναι να προωθήσει και να εξελίξει τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα της κοινότητας στην ελληνική κοινωνία, αυξάνοντας την ορατότητα τους μέσω της διοργάνωσης του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Το Athens Pride Week διοργανώνεται την εβδομάδα πριν τη μεγάλη πορεία στην καρδιά της Αθήνας. Μέσα από πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, φορείς, μεμονωμένα άτομα και συλλογικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν, να εκφράσουν και να συζητήσουν δημόσια, θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την LGBTQI+ κοινότητα.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, έχουν διοργανωθεί πάνω από 200 ανεξάρτητες εκδηλώσεις από άτομα, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολιτιστικούς φορείς, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Animasyros, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών κ.α. Για την κατάρτιση και διαμόρφωση του προγράμματος του φετινού Athens Pride Week το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την Πέμπτη 01 Απριλίου 2021, προκειμένου να προκύψουν οι δράσεις που θα αποτελέσουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων του. Οι προτεινόμενες παραγωγές πρέπει να αντανακλούν τη θεματική ταυτότητα του Φεστιβάλ και τις αξίες που το διέπουν.

Ημερομηνία διεξαγωγής Athens Pride Week 2021: 4-11.06.2021
Καταληκτική Ημερομηνία: 1η Απριλίου 2021
Περισσότερες Πληροφορίες και Υποβολή Αιτήσεων

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]

*Η διοργάνωση του Φεστιβάλ δεσμεύεται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα είναι σε ισχύ τον Ιούνιο του 2021, καθώς και την εναρμόνιση με τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκόμενων ατόμων.