Η ιδέα προέκυψε από δύο Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην ψηφιακή εποχή. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να συνενώσει διαφορετικές φωνές από το πεδίο της δημοσιογραφίας μέσα από τη συλλογή ιστοριών πάνω στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θέλοντας να αναδείξουμε την κρισιμότητα του θέματος και να ξεκινήσει ένας ανοιχτός διάλογος με την κοινωνία, απευθύνουμε κάλεσμα στους δημοσιογράφους να παρουσιάσουν ένα άρθρο, ένα πόνημα που έγραψαν στο παρελθόν – ανεξάρτητα αν έχει δημοσιευτεί ή όχι – ή μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn).

Σχετικά με τα κείμενα επισημαίνονται τα ακόλουθα:

-Μπορούν να είναι γραμμένα σε μία από τις ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά ή Γαλλικά.
-Είναι επιθυμητό να αναφέρεται η χρονολογία σύνταξης ή έκδοσης των κειμένων, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την παλαιότητά τους.
-Δεν υφίσταται κανένας περιορισμός ως προς την έκτασή τους.
-Οι δημιουργοί αναπτύσσουν ελεύθερα το θέμα της επιλογής τους με την προϋπόθεση ότι το κείμενο δεν περιέχει ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.
-Μπορούν να υποβάλλονται ενυπόγραφα ή να μην συμπεριλαμβάνεται καθόλου το όνομα του αρθρογράφου.
-Μπορούν να συνοδεύονται από φωτογραφία ή σκίτσο δική σας πνευματικής ιδιοκτησίας.

Όροι συμμετοχής:

Μπορείτε να στείλετε τη δική σας ιστορία στην επιμελητική ομάδα του Flux Laboratory Athens μέσω email στο athens@fluxlaboratory.com σε μορφή Word ή PDF έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

Οι ιστορίες των δημοσιογράφων, θα εκτυπωθούν και θα ταξινομηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί μια εικαστική, συμμετοχική, αρχειακή εγκατάσταση στον χώρο του Flux Laboratory Athens.

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο περφόρμανς, οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι θα προσκληθούν να εξερευνήσουν την επιτόπια εγκατάσταση και να διαβάσουν τα κείμενά τους. H εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019.

Φόρμα παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης: ΕΔΩ