Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και σε συνεργασία με το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη (απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας), ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο επιμελητής του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου, η φωτογράφος Μαριλένα Σταφυλίδου και ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Τοσίδης, οι οποίοι θα μεταφέρουν τόσο τις προσωπικές τους θέσεις όσο και την εμπειρία τους από τις αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνικού Τμήματος της οργάνωσης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρώ Κατσαρίδου.

Παράλληλα, στο ισόγειο του Πρώην Βρεφονηπιακού Σταθμού (Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Thessaloniki PhotoBiennale 2021, η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μαρτυρίες-Βλέμματα», 50 χρόνια στο πεδίο, 1971 – 2021 Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum, με φωτογραφίες από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στις οποίες έχουν παρέμβει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στα 50 χρόνια της δράσης τους. Η έκθεση φέρει την υποστήριξη του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και ολοκληρώνεται στις 20 Μαρτίου 2022 (ώρες & μέρες λειτουργίας, Τρίτη-Κυριακή 12:00-20:00).