ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΡΟΒΕΣ, με την μορφή σεμιναρίου, αρχίζει από τις 4 Ιανουαρίου 2016 ο Κώστας Αρζόγλου στον Πολυχώρο UNDERGROUND στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μαθήματα, με τίτλο: «Τώρα μιλάει η Ιοκάστη» θα αποτελούν πρακτικές πρόβες πάνω στον μύθο του Οιδίποδα. Στο τέλος των μαθημάτων, όλο τον Απρίλιο, η παράσταση θα παίζεται στον πολυχώρο και τα κέρδη θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει ύστερα από ακρόαση.

Καλούνται λοιπόν ηθοποιοί στα πρώτα τους βήματα να αυτοσχεδιάσουν, να κινήσουν το σώμα τους, να μάθουν, να νιώσουν αυτόν τον μύθο.

Μέσα απ’ τα δώματα της Ιοκάστης. Μέσα απ’ τα πορτόφυλλα της. Απ’ τον κόσμο που κουβαλάει. Απ’ τη μητριαρχία ακόμα. Πριν ο γιος της γίνει άντρας της και κυριαρχήσει κατά κράτος. Τι λέει; Τι της λένε; Πόσο γνωρίζει; Τι νιώθει ; Πώς μπαίνει στη δράση; Πόσο ανατρέπει τη ροή της ιστορίας; Πόσα δεν του ’χει πει ακόμα του εραστή της;

Αυτά και άλλα ερωτηματικά προσπαθεί να λύσει ένα πρωτότυπο σεμινάριο από τον Κώστα Αρζόγλου. Ειδικοί στη μουσική, στον μύθο, στη μετρική, εικαστικοί τον συντροφεύουν.

Τρεις φορές τη βδομάδα, επί τρεις ώρες 5 μέχρι 8μμ, επί 3 μήνες, θα είμαστε επί ποδός πολέμου για το ανέβασμα. Τον Απρίλιο θα καταλήξουμε σε παράσταση που θα δίνεται επί ένα μήνα τουλάχιστον, και όπου θα παίζουν οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στο σεμινάριο. Το παρασκήνιο γίνεται σκηνή.

Οι δοκιμές θα είναι ανοιχτές στους ενδιαφερόμενους θεατές, παρακολουθώντας διαφορετικές φάσεις της σκηνοθεσίας.