Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι  – κartάλος» παρουσιάζει την εγκατάσταση του Άγγελου Αντωνόπουλου με τίτλο «Ανοίκειες Οικειότητες». Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, 12 – 3 το μεσημέρι.

Η έκθεση του Άγγελου Αντωνόπουλου αποτελείται από μία επίτοιχη εγκατάσταση όπου η ανθρώπινη παρουσία γίνεται το κυρίαρχο δομικό υλικό της και δύο γλυπτικές εγκαταστάσεις που διαπραγματεύεται το αρχιτεκτονικό κέλυφος ξεκινώντας από δύο ξεχωριστές αφετηρίες. Στην παρουσίαση αυτή ο Άγγελος Αντωνόπουλος οικειοποιείται το ανοίκειο και το έργο του θα μπορούσε να καθοριστεί ως ανοίκειες οικειότητες. Οι γνώριμες τεχνικές μετατρέπονται σε αποτρόπαια αντικείμενα και εικόνες. Οι ανοίκειες εικόνες σε χώρους λανθάνουσας βίας.

Βιογραφικό:

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στα Τρόπαια Γορτυνίας το 1957. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους τους Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητραία και Β. Βασιλειάδη. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από είκοση ατομικές εκθέσεις (Δημοτ. Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων, Art -Αthina Τitanium, Art Forum Τσάτσης Θεσσαλονίκη, Ν. Μορφές Αθήνα, Citronne Πόρος, Αποκάλυψη Λευκωσία, T.a.f. Αθήνα) όπως και πολλές ομαδικές παρουσίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Κύπρο, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Αγγλία, Η.Π.Α.)

Έχει ζωγραφίσει τους κινηματογράφους Ιdeal στην Αθήνα και Cineak στον Πειραιά.

Από το 1989 διδάσκει ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Σήμερα εκτελεί χρέη Πρύτανη στην  Α.Σ.Κ.Τ. και είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (ΕΜΣΤ).