Η γκαλερί Αργώ παρουσιάζει την έκθεση χαρακτικής της Άννας Μενδρινού, με τίτλο “Χαράσσοντας πορεία”, που θα διαρκέσει από 14 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2014.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Άννα Μενδρινού

Η Άννα Μενδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο και Tέχνη του βιβλίου, με δασκάλους τον Κώστα Γραμματόπουλο και τον Γιάννη Παπαδάκη. Αποφοίτησε το 1968 από το εργαστήρι χαρακτικής με ένα βραβείο και δύο επαίνους και το 1969 από το εργαστήρι τέχνης του βιβλίου, στο οποίο φοίτησε με υποτροφία.

Από το 1969 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει γύρω στα 150 βιβλία και έχει τιμηθεί με 4 πανελλήνια βραβεία για την εικονογράφηση «Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου».

Επίσης. συγκαταλέγεται στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ (International Board οπ Books for Young People).

Το 1987 ήταν υποψήφια για το διεθνές βραβείο Άντερσεν-ΙΒΒΥ.

Από το 1980, παράλληλα με την χαρακτική και το βιβλίο, εργάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου ασχολείται με την ζωγραφική αναπαράσταση του περιβάλλοντος και με το έντυπο υλικό.

Παράλληλα δημιουργεί και εκθέτει χειροποίητα κόσμηματα, εμπνευσμένα από τη φύση.

Δίδαξε ελεύθερο σχέδιο στο εργαστήριο του Κωνσταντίνου Ζαχαράκη και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αιγάλεω.

Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Επίσης είναι Ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Καλλιτεχνικής Εταιρείας εικονογράφων Ελληνικού παιδικού και εφηβικού βιβλίου «Αίσωπος». Είναι μέλος του «Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου».

Έχει στο ενεργητικό της μεγάλο αριθμό ατομικές εκθέσεις. καθώς και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές, ως ζωγράφος, χαράκτρια, εικονογράφος και δημιουργός χειροποίητων κοσμημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2002 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο “Μύθοι του Αισώπου”.