Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου των Γιατρών του Κόσµου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό εγκαινιάζει

ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 20.00. Πρόκειται για την έκθεση της Άννας Μαρίας Σκλαβούνος με με τίτλο Από το Έτος Χ έως την Αιωνιότητα. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Βορρέ και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν στην οργάνωση Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή τους στην Ελλάδα και 30 χρόνων από την ίδρυσή τους στη Γαλλία.

Η Άννα Μαρία Σκλαβούνος γεννήθηκε στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει με γυμνά δάχτυλα. Αποφεύγει πεισματικά να χρησιμοποιεί πινέλα ή σπάτουλα επιθυμώντας να αξιοποιήσει πρωταγωνιστικά την αμεσότητα της αφής.

Για εκείνην έγραψαν:

«Εκτός της εκκεντρικότατης φαντασίας που διαχειρίζεσαι με μοναδική επιδεξιότητα, δημιουργείς μια ατμόσφαιρα που κάνεις το κοινό να σε λατρέψει ή να σε μισήσει επειδή κανένας δεν μπορεί να είναι αδιάφορος στα έργα σου…. Τέτοια δημιουργική μανία κατείχε τον Salvador Dali και τον Georges Mathieu!»

Γιάννης Κολοκοτρώνης, Επικ. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΔΠΘ
Πολυτεχνική Σχολή/Τμήμα Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών

 

 

 

«Η πρώτη εντύπωση που παρέχουν οι πίνακες της Άννας-Μαρίας Σκλαβούνος είναι η σύνδεσή τους προς την έννοιαν της χρονικότητος, που συμβολίζεται μέσω της διαρκούς παρουσίας ωρολογίων με πίνακες χαλαρωμένους που παραπέμπουν στον Salvador Dali…… Το ν’αποδοθή στις ζωγραφιές αυτές ο χαρακτηρισμός ότι διοχετεύουν μ’ομορφιά, μιαν φιλοσοφία της υπάρξεως είν’ο ελάχιστος έπαινος που τους αξίζει.».

Καθ. Ευάγγελος Μουτσόπουλος, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών