Το φετινό Animasyros Festival είναι κοντά! Από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου η Σύρος υποδέχεται ξανά τον θαυμαστό κόσμο του animation και των κινουμένων σχεδίων.

Κατά την διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ Animasyroς θα προβληθούν πάνω από 100 ταινίες από 31 χώρες με μεγάλο θεματικό και αισθητικό εύρος και από ποικίλα είδη και σχολές.

Συγκεκριμένα έχουμε 3 ημέρες, 102 ταινίες από 26 χώρες, με ειδικά αφιερώματα σε Αυστραλία, Αργεντινή και Βραζιλία, συνεργασία με το TEI AΘΗΝΑΣ και προβολές σπουδαστικών ταινίων, 3 σεμινάρια και παιδικό εργαστήρι. graffiti, εκθέσεις και… πάρτυ!

Το φεστιβάλ διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την ιστορία και τις τεχνικές του animation από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Οι παρουσιάσεις και τα σεμινάρια γίνονται από ειδικούς συνεργάτες, καθηγητές κινουμένων σχεδίων και ειδικών εφέ, δημιουργούς animation καθώς και εκπροσώπους αντίστοιχων φεστιβάλ του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ γίνεται και μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμελημένα από καθηγητές κινουμένων σχεδίων, καταξιωμένους δημιουργούς animation από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και από εκπροσώπους αντίστοιχων φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Τα σεμινάρια θα καλύψουν την ιστορία των κινουμένων σχεδίων με μία αναδρομή από την εμφάνιση τους μέχρι και σήμερα, με αναφορές σε σημαντικούς δημιουργούς, εταιρείες παραγωγής, ταινίες σταθμούς για την τέχνη του animation και τεχνικές δημιουργίας με παρουσίαση σχετικών αποσπασμάτων από ταινίες.

Τα εργαστήρια θα προσεγγίσουν την πρακτική πλευρά της παραγωγής του animation εστιάζοντας σε συγκεκριμένες μεθόδους και τεχνικές (2D, 3D, claymation, κ.α)

Tα σεμινάρια περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες: Ιστορία των κινούμενων σχεδίων, 3D Animation, 2D animation στην ψηφιακή εποχή, ενώ τα εργαστήρια έχουν τίτλο Κάτι κινείται!, αφορούν παιδιά 6 έως 12 ετών και περιλαμβλάνει μικρές προβολές κινούμενης εικόνας από παιδιά για παιδιά!

Την έναρξη του φεστιβάλ θα ακολουθήσει VJ party, ενώ την βραδιά της λήξης και μετά την ανακοίνωση των νικητών θα διασκεδάσουμε σε έναν ξεχωριστό χώρο, με καλεσμένους DJ.