Μονοδένδρι Ιωαννίνων. Μια ειδυλλιακή περιοχή με φως, νερό, τηλέφωνο και πολύ, μα πολύ θέα. Όχι, δεν πρόκειται για τουριστικό οδηγό, αλλά την κωμόπολη που θα φιλοξενήσει από τις 18 έως 28 Ιουλίου, την 1η Animart 2007.

Μονοδένδρι Ιωαννίνων. Μια ειδυλλιακή περιοχή με φως, νερό, τηλέφωνο και πολύ, μα πολύ θέα. Όχι, δεν πρόκειται για τουριστικό οδηγό, αλλά την κωμόπολη που θα φιλοξενήσει από τις 18 έως 28 Ιουλίου την 1η Animart 2007.

Η πρώτη τέτοια διοργάνωση, με τίτλο Animate your mind, πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 28 Ιουλίου. Το Μονοδένδρι Ιωαννίνων βρίσκεται σε ρυθμούς προετοιμασίας, αφού ετοιμάζεται να υποδεχτεί το θεσμό και τους εξήντα συμμετέχοντές του.

Ο θεσμός απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν τα κινούμενα σχέδια και ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν κάποια δουλειά τους. Στο πλαίσιο της Αnimart θα υπάρξουν συναυλίες, προβολές, εκδρομές, εργαστήρια, παραδοσιακά πανηγύρια και πολλά άλλα.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων που οργανώνει για πρώτη φορά το θεσμό της Animart, προσφέρει στο κοινό ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων γύρω από την κινούμενη εικόνα που αφορά τους τομείς: animation, video art, digital art, web art, mobile art και κινηματογράφο.

Καταξιωμένοι Ελληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καταξιωμένοι καλλιτέχνες και θεσμικοί εκπρόσωποι του πολιτισμού θα κληθούν να καταθέσουν και να μεταδώσουν τις πολύτιμες γνώσεις τους.

Στο πλαίσιο της 1ης Animart, το κοινό θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να διασκεδάσει παρακολουθώντας τα κόμικς της ομάδας Inkorrekt.

INFO
1η Animart: Μονοδένδρι Ιωαννίνων.
Από 18 έως 28 Ιουλίου