Η Titanium Yiayiannos Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Θόδωρου Δασκαλάκη τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου. Μια έκθεση με έργα που αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση για ακόμα μια φορά στους φίλους της τέχνης…

Ο ζωγράφος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1968 και σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου. Έχει παρουσιάσει έργα του σε εκθέσεις στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Μόναχο, τις Βρυξέλλες, την Κύπρο, και συμμετείχε στην Art-Athina 2008.

Από την πρώτη μεγάλη έκθεσή του στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Titanium Yiayiannos Gallery, φάνηκε ότι κερδίσαμε έναν εξαιρετικό ζωγράφο, ο οποίος, σε κάθε του νέα εμφάνιση, προκαλεί το ενδιαφέρον των ειδικών και του κοινού.

Όλοι ξέρουμε πόσο ουσιαστική και σημαντική υπήρξε για τον ελληνικό χώρο η παρουσία Ελλήνων καλλιτεχνών που σπούδασαν σε σχολές καλών τεχνών της Ευρώπης και μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών. Αυτοί οι καλλιτέχνες, στους οποίους προστίθεται και ο Δασκαλάκης, ήρθαν για να πλουτίσουν το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας.

Πάντως είναι γεγονός ότι η Ελλάδα, εξ αιτίας διαφόρων συγκυριών, έστελνε τα παιδιά της να σπουδάσουν  σε λάθος μέρος. Τα έστειλε στο Μόναχο αντί να τα στείλει στο Παρίσι και αργότερα τα έστειλε στο Παρίσι αντί να τα στείλει στο Μόναχο.

Ο Δασκαλάκης, όμως, σπούδασε στο Μόναχο στον κατάλληλο χρόνο και μας φέρνει μια σπάνια και πρωτοποριακή εικόνα που βρίσκεται σε παραλληλία και συνάφεια με ό,τι σπουδαίο παράγεται και δομείται σήμερα στη Γερμανία.