Το Passport παρουσιάζει την Angela Brown και τους Blues Wire ένα μοναδικό live αφιερωμένο στη μνήμη του Louisiana Red το Σάββατο, …

31 Μαρτίου 2012. Συγκεκριμένα το Passport αναφέρει: «Τη συγκεκριμένη ημερομηνία είχε προγραμματιστεί, σε συνέχεια της πετυχημένης πρώτης, για τη φετινή σεζόν, εμφάνισής του, το Νοέμβριο, άλλη μια συναυλία του θρυλικού bluesman Louisiana Red, μαζί με τους Blues Wire. Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε όλοι ότι ο Louisiana έφυγε από τη ζωή, στις 26/2… Η βραδιά με την Angela Brown και τους Blues Wire να τη συνοδεύουν επί σκηνής, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Louisiana».

Στις ΗΠΑ η Angela Brown συχνά αποκαλείται “η πιο καυτή κυρία της πόλης”, κυριολεκτικά λόγω των … υδρατμών που  βλέπεις να δραπετεύουν από το σώμα της προς την ατμόσφαιρα, όταν είναι επί σκηνής.

Η Angela Brown γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου το 1951, στο Σικάγο.

Αν και τραγουδούσε για λίγο καιρό στην παιδική χορωδία και σε αρκετές ακόμη σχολικές χορωδίες, η καριέρα της στο τραγούδι ξεκίνησε ούτε λίγο ούτε πολύ τυχαία…

Όσο σπούδαζε στο κολλέγιο, όπου συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις, της προσφέρθηκε ένας ρόλος στο επαγγελματικό θέατρο και συγκεκριμένα σε μιούζικαλ.

Το έργο λεγόταν “Bessie Smith a.k.a. The Little Dreamer” και ο ρόλος που της προτάθηκε ήταν φυσικά ο πρωταγωνιστικός – ο ρόλος της θρυλικής ερμηνεύτριας των blues, Bessie Smith! Της ζητήθηκε να τραγουδήσει, και ναι, ω, τραγούδησε και πως τραγούδησε! Κι αυτή ήταν η αρχή…

Το 1980 έγινε σταθερό μέλος των “Erwin Helfer & the Chicago Allstars” και ήταν κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους το 1982 όταν το ευρωπαϊκό κοινό πρωτοάκουσε το όνομα και τη φωνή της. Η Angela έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς, ως “η Bessie Smith των 80ς”.

Εχοντας τιμηθεί περισσότερο από κάθε άλλη γυναίκα τραγουδίστρια των blues στην Ευρώπη, η Angela Brown είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες στο είδος της. Μια εξαιρετική φωνή, ευέλικτη και γεμάτη δύναμη, συνδυασμένη με την ακτινοβολία που εκπέμπει και την εκφραστικότητα που τη χαρακτηρίζει, πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο…

Με το που αποφάσισε να κάνει την Ευρώπη σπίτι της, η καριέρα της εκτοξεύθηκε προς τα πάνω, με μια τεράστια λίστα εμφανίσεων σε club και φεστιβάλ αναγνωρισμένου κύρους, όπως τα Montreux Jazz Fest (CH), North Sea Jazz Festival (NL) κλπ.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με πολλά top ονόματα της Blues και Jazz σκηνής.

Μόνο αν τη δει κανείς live θα καταλάβει το motto της ζωής και της δουλειάς της: “Love is all, so let the good times roll”.