Τα «Σημεία της πόλης», η δεύτερη προσωπική έκθεση της Ανδρομάχης Βρακατσέλη – που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών  –

αποτυπώνει όσα μαρτυρά το αστικό τοπίο στη λεπτομέρειά του.

Στις φωτογραφίες που έχουν ληφθεί στην αγγλική πόλη York η αισθητική ομοιότητα της πανοραμικής πόλης δίνει τη θέση της στη διαφορετικότητα και την ομορφιά του κάθε σημείου, ειδωμένη από την ανθρώπινη ματιά.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται το στίγμα του πώς αντιλαμβανόμαστε το χαρακτήρα της σύγχρονης πόλης, από τη στιγμή που ο περιηγητής των πόλεων κάνει μια επιλογή: διαλέγει την εικόνα που θα συγκρατήσει στο μυαλό του, διαμορφώνοντας την εμπειρία του αστικού τοπίου.

Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Η Ανδρομάχη Βρακατσέλη, υπάλληλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας το 2003 στο φωτογραφικό εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα. Έκτοτε, συμμετέχει κάθε χρόνο σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις με λήψεις που πραγματοποιεί κυρίως σε αναλογική μορφή. Η πρώτη της ατομική έκθεση παρουσιάστηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στα Κύθηρα, κατά το διάστημα 2008-2009.

Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών της στη Μουσική Τεχνολογία εξειδικεύτηκε στη διαδραστική τέχνη. Σχεδίασε και ανέπτυξε εγκατάσταση, η οποία παρουσιάστηκε στο πανεπιστήμιο του York και συνδυάζει την κίνηση του θεατή με τη μουσική και τη φωτογραφία.