Ένας εντυπωσιακός bailaor, ο χορευτής του φλαμένκο Andres Pena θα βρεθεί στο Half Note Jazz Club, για 4 εμφανίσεις

 … στις 8-11 Νοεμβρίου 2012

 
 
O πολυβραβευμένος χορευτής του φλαμένκο Andrés Pena, έρχεται στην Αθήνα για τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις στην σκηνή του Half Note Jazz Club.  Γεννημένος στην Jerez de la Frontera και μυημένος από μικρό παιδί στο χορό από την μεγάλη  Angelita Gomez, ο 36χρονος σήμερα χορευτής, βρέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συμμετέχει στις σπουδαιότερες παραγωγές φλαμένκο και γαλουχήθηκε περιοδεύοντας τον κόσμο με καλλιτέχνες όπως η Carmen Cortes, η Eva Yerbabuena, o Jose Luis Monton και η Juana Amaya.  
 
 
Το μοναδικό ταλέντο του Pena ξεχώρισε από νεαρή ηλικία, με αποτέλεσμα ο γεμάτος αισθαντικότητα καλλιτέχνης, να εκτιμηθεί ανάλογα από τους κριτικούς και να αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και Φεστιβάλ. Στην Biennale της Jerez του 2004 πρωτοπαρουσίασε με τους συνεργάτες του την δική του πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή  και το θέαμα γοήτευσε κοινό και κριτικούς με την ποιότητα της δουλειάς του.  Από το σημείο αυτό άρχισε να περιοδεύει με δικές του παραγωγές χορού ανά τον κόσμο ενώ με υψηλή εμπειρία πια, διδάσκει σε ανώτερο επίπεδο σε σχολές φλαμένκο*. 
Ο Andrés Pena είναι ένας ξεχωριστός και ιδιαίτερα εμπνευσμένος εκπρόσωπος της τέχνης από την Ανδαλουσία. Τέχνη γεμάτη πάθος και συναισθήματα, με τεχνική γεμάτη  αυτοπεποίθηση και… κομψότητα!
 
 
Στην παρουσία του στην Αθήνα, θα κάνει και masterclass χορού στην σχολή φλαμένκο Estrella.