Η Αίθουσα Τέχνης «ΕΓΙΝΑ-ΑΙΓΙΝΑ», φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο «Τα δίφυλλα της Αίγινας»…

… από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012

Μια εικαστική χαρτογραφία

Στην νέα αυτή θεματική ενότητα ο Ανδρέας Γεωργιάδης επιχειρεί μια εικαστική χαρτογραφία της Αίγινας. Ανασυνθέτει τους τόπους και τους προορισμούς του μυθικού αυτού νησιού, δημιουργώντας μια υποκειμενική γεωγραφία μνήμης, που χάνεται στο χρόνο και την ιστορία του.

Ο αρχαίος ελαιώνας, το ελλάνιο όρος, η βυζαντινή παλαιοχώρα, το σπίτι του Ροδάκη, το αρχαίο λατομείο, η εβραική συναγωγή, ο Ναός της Αφαίας, αλλά και πολλά ακόμη “κρυμμένα μυστικά”  μέρη της αιγινήτικης ενδοχώρας, γίνονται κλειδιά μιας διαφορετικής ξενάγησης στην Αίγινα.

Χρησιμοποιώντας ακουαρέλες και μελάνια σε χαρτί, ο Ανδρέας Γεωργιάδης προτείνει μια διαφορετική τοπιογραφία πολλαπλών αναγνώσεων, λουσμένη σε φως, διάφανο και πλούσιο σε τονικές διαβαθμίσεις, συχνά μεταφυσικό, αλλά ποτισμένη με σκιά, πυκνή και στέρεη, επιτρέποντας στην αμφιβολία να εισχωρήσει, και να ταράξει τα ήρεμα νερά της ζωγραφικής του περιπέτειας.

Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνη:
Ο Ανδρέας Γεωργιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Ζει και εργάζεται στον Υμηττό. Σπούδασε Γραφιστική στη Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. (ΤΕΙ Αθήνας). Παρακολούθησε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. μαθήματα εικονογράφησης στο Institut d\’ Arts Visuels στην Orleans της Γαλλίας. Διδάχθηκε ζωγραφική με δάσκαλο τον Γ. Ρόρρη στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Άποψη (2001-2002) και το Σημείο (2002-2006). Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις το 2000 και το 2003 στην Αίθουσα Τέχνης 2+1, το 2009 και το 2011 στο Χώρο Τέχνης “24”, και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές: «Η Αίγινα των ζωγράφων», Αίγινα και Αθήνα 2008, «Πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα, τα μάτια της ψυχής μου- αφιέρωμα στο Διονύσιο Σολωμό», Μεσολόγγι 2007, Βενετία & Αθήνα 2008, «Συνέβη στην Αθήνα», Πολ. Κέντρο Μελίνα, Αθήνα 2009, «Ανθρώπινα Μέτρα», Πολ. Κέντρο Μελίνα, Αθήνα 2010, «Ιωάννης Γεννάδιος», Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2010, «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη», Θεολογική Σχολή Χάλκης, Κωνσταντινούπολη 2010, «Αλ. Παπαδιαμάντης», Αθήνα 2011, και Πάτρα 2012.

Έχει φιλοτεχνήσει με έργα του βιβλία και δίσκους.  Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα της Μικρής Άρκτου.